zpět na aktuality

Když soustředku sníh přeje…

Děčínští uskutečnili dva termíny a to v malebné lokalitě nedaleko Děčínského Sněžníku. „První termín patřil mini přípravce a to od 19. do 22. ledna. Zúčastnilo se nám 28 dětí, živý maskot fenka Odinka a dvě trenérky Yvetka s Lídou. Ve druhém termínu 26. – 29. ledna nastoupila přípravka se žactvem v počtu 26 dětí a trenéři Míra, Lída a Oxanka. Soustředění se zúčastnilo i 7 dětí ze základní školy ZŠ Boletice od trenérky Oxanky, která vede kroužek atletiky na škole," popisuje na úvod trenérka Rychnovská.

Bobovací podmínky byly ideální, tůry ve sněhu děti nadchly, stavění iglú také, „koupání se ve sněhové lázni“ a jiné sněhové radovánky byly pro děti prostě za odměnu. Starší si pak přidali běžkování. A co teprve, když se na běžky vyrazilo i za tmy! „Jelo nás celkem 10. Vyrazili jsme okolo 19:30 a vrátili jsme se ve 21:00, dali jsme si asi 7 km dlouhý okruh a bylo to moc super i přes tu zimu asi -11 stupňů,“ popsala vrcholný zážitek starších dětí trenérka Rychnovská.

Pochlubit se za těch pár dní na horách může starší skupinka i pořádně najetými kilometry. „První skupina, ta zdatnější, během soustředění najela přibližně 52 km a druhá 38, což je fajn, obzvlášť, když na běžkách stály některé děti poprvé,“ dodává k dvěma povedeným běhům soustředění Ludmila Rychnovská.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory