zpět na aktuality

Seznamte se s nejpilnějšími

V letošním školním roce se zapojené školy inspirovaly heslem celého projektu Atletika pro děti: „Běhej, skákej, házej rád, atletem se můžeš stát“ a zaměřily se právě na tyto tři základní disciplíny. Za zasílání informací o své činnosti pak sbíraly medailičky a teď v půlce března známe jména škol, které byly nejpilnější a mají již splněno. Je jich šest.

Malí atleti ze základní školy SNP v Ústí nad Labem byli letos prvními, kdo sesbíral plný set medaliček doplňujících certifikát, který jsme školám zapojeným do projektu Atletika pro děti do škol posílali v září. Hned vzápětí se nám ozvali malí atleti a jejich paní trenérka Renata Šimová z Polešovic. „Hlásíme, že dorazily poslední medailičky pro naše atleťáky za letošní aktivity. Máme hotovo a velkou radost,“ napsali nám z Polešovic.

Jako další se ozvali z Litoměřické základní školy Havlíčkova. „Žáci byli nadšení, že splnili všechny disciplíny, radost měla i naše paní ředitelka, které je také sportovec tělem i duší. Jinak ale dále soutěžíme, posilujeme a trénujeme,“ napsala nám paní učitelka a trenérka Miloslava Šikýřová. Další se přihlásila základní škola Doloplazy. „Zimu jsme proskákali a proběhali v tělocvičně, teď už trénujeme hlavně venku. Moc se všichni těšíme na certifikát Atletiky pro děti, který si zavěsíme do naší školní atletické sbírky medailí a diplomů,“ napsala nám paní ředitelka, Jana Stefanová.

Další pilné atlety najdete v základní škole Krčín. Z Krčína nám po celou dobu o aktivitách svých malých atletů psala paní učitelka a trenérka Ivana Hanušová. Šestici uzavírá základní škola Velké Opatovice. Tam se pro celou řadu svých aktivit inspirovali naším podzimním seminářem v Nymburce. „Protože se na naší škole koná v květnu olympiáda dětí 1. tříd, je jednou z našich hlavních disciplín, které trénujeme, skok. Zkoušíme skoky z místa všemi možnými způsoby a neustále se zdokonalujeme," napsali nám opatovičtí.

Níže si prohlédněte fotogalerii, která vám atletění ve zmíněných školách přiblíží.

Zlínský kraj: ZŠ Polešovice

Ústecký kraj: ZŠ Havlíčkova- Litoměřice, ZŠ SNP- Ústí nad Labem
Královéhradecký kraj: ZŠ Krčín- Nové Město nad Metují
Jihomoravský kraj: ZŠ Velké Opatovice
Olomoucký kraj: ZŠ Doloplazy

Ke stažení

seznamy škol k 12. 3. 2017.pdf 20. března 2017

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory