zpět na aktuality

Školáci se mohou těšit na již 4. ročník Štafetového poháru

Už počtvrté budou mít školáci jedinečnou šanci odzkoušet si atletické týmové závody. Letos nově na děti čekají i doplňkové disciplíny- hod medicinbalem a skok daleký.

„Soutěž Štafetový pohár se mi moc líbí, má náboj, atmosféru. Atletika je inpiduální sport, ale štafeta to je týmová práce. V době mé aktivní atletické kariéry jsem běhala štafety moc ráda, bylo to pro mě vždy za odměnu,“ říká na stránkách Štafetového poháru patronka projektu, Lída Formanová.

A vypočítává i důvody, proč by se do klání měly i letos školy zapojit. „Myslím, že děti jsou nadšené, fandí si, navzájem se povzbuzují, hodně to prožívají. A učitelé to někdy prožívají víc jak děti, což je dobře. Přála bych si, aby se do projektu přihlásilo co nejvíce škol. Děti prožijí hezký den s atletikou, doplňkově si mohou vyzkoušet i jiné atletické disciplíny jako hod, skok a třeba i překážkový běh,“ zve bývalá nejlepší půlkařka světa.

Na osobní setkání s Lídou Formanovou se opět můžete těšit na finále Štafetového poháru 30. května 2017 v Čáslavi. Krajská kola budou probíhat do 19. května, základní- okresní kola do 5. května.

Veškeré informace o letošním ročníku najdete na webu Štafetového poháru. Dohledáte tam i informace o registraci.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory