zpět na aktuality

Štafetový pohár 2017 putuje do Tábora

Za prosluněného tropického počasí předváděli mladí atleti na čáslavském stadionu heroické výkony. Soutěž byla plná zajímavých a dramatických soubojů až do posledních metrů. S podmínkami se nejlépe poprali žáci ze ZŠ Zborovská v Táboře. Celkové vítězství a zisk poháru jim zajistil čas 8:23.83. O jednu příčku si oproti loňsku polepšili dnes druzí žáci ze ZŠ Slovácká v Břeclavi, kteří časem 8:24.92 zaostali za vítězi o pouhou vteřinu. Bronzovou příčku vybojovali žáci z chrudimské základní školy. Součet jejich časů činil 8:26.36.

Celkový čas se skládal ze tří štafetových závodů. První z nich byla štafeta na 8×100 metrů žáků 1.-3. tříd. V té byla nejrychlejší ZŠ Zborovská v Táboře s časem 2:09.35. Druzí doběhli břeclavští za 2:10.83 a pro třetí místo si dofinišovala ZŠ Školní Neratovice (2:11.48). Na stejné distanci se utkali i žáci 4. a 5. tříd. Zde se radovali z primátu chrudimští atleti v čase 1:54.77. S výraznějším odstupem doběhli druzí žáci ze ZŠ Na Výsluní z Brandýsa na Labem (1:58.92). Třetí štafeta z Břeclavi se již pod dvě minuty nedostala (2:00.38). Závěrečnou štafetou byla ta na 8×200 metrů. I zde závod opanovali táborští, kteří zvládli trať za 4:13.22 a v těsném finiši porazili břeclavskou ZŠ (4:13.71). Pro třetí místo si doběla neratovická základní škola (4:15.17).

V Čáslavi nemohla chybět ani patronka Štafetového poháru a mistryně světa v běhu na 800 metrů Ludmila Formanová. „Jsem moc ráda, že se mohu tohoto projektu zúčastnit, protože když vidíte sportovat tolik nadšených dětí, tak je to radost. Atletika je pro mě základech všech sportů a věřím, že Štafetový pohár bude pokračovat úspěšně i nadále. Panuje zde úžasná atmosféra. Všichni se navzájem povzbuzují. I já jsem začínala na podobných školních závodech a doufám, že aspoň některé z dětí, které tady závodí, u atletiky zůstanou,“ vyslovila své přání.

Na místě byla i další legenda české atletiky a světová rekordmanka na osmistovce Jarmila Kratochvílová. „Když vidím s jakým zápalem a nadšením zde děti závodí, tak mám velkou radost. Republikové finále pořádáme druhý rok po sobě. Počasí nám přeje, takže jsou to moc povedené závody. Takové projekty, jako je Štafetový pohár pomáhají rozvoji atletiky u nás. Závodí tu řada šikovných dětí a i já sama bych si zde některé z nich vybrala jako své svěřence,“ nechala se slyšet.

Veškeré informace o Štafetovém poháru naleznete ZDE.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory