zpět na aktuality

Fanklub atleťáčků z Moravského Krumlova držel palce

Malí atleti z přípravky AC Moravský Krumlov "dostali" oštěpaře Jakuba Vadlejcha jako patrona za absolvování jedné z našich korespondenčních soutěží. Bylo to v roce 2012, kdy jsme společně zdolávali skákním, běháním a házením distanci, která nás dělila od Helsinek, tehdejšího dějiště mistrovství Evropy.

„Je to už pět let a nemůžeme si Jakuba vynachválit," říká trenérka přípravky, Zuzana Marková o spolupráci, která přerostla v přátelství. Děti s trenérkou už byly dvakrát v Praze, aby se podívaly na Jakubův trénink, on sám za nimi už třikrát dorazil na Moravu. „Na závodech, které navštívil, se vším ochotně pomohl a dětem se věnoval celou hodinu velmi soustředěně, vše jim vysvětloval." Před dvěma lety Jakba dokonce pozvali do sklípku, kde mohl ochutnat místní vína. A tak má oštěpař Vadlejch svou edici Rulandského šedého, které mu zachutnalo a atletika se prosadila i na vinařskou etiketu! „Jsme prostě pořád v kontaktu, píšeme si, no a hlavně fandíme!"

Sobotní finále sledovala celá přípravka, paní trenérka po celou dobu dostávala od dětí a jejich rodičů zprávy. „Byl to neskutečný zážitek, jako bych byla sama přímo na stadioně. Hodně jsme to prožívali. Tušili jsme, že na to má a jak je to navíc náš kamarád, tak si toho člověk tak nějak víc cení," popisuje atmosféru finálového večera trenérka Marková. Hned také poblahopřála a Jakub se také hned ozval. Děkoval a připsal, že i pro něho to byl obrovský zážitek.

„My si spolupráce a přátelství s Jakubem moc ceníme a přejeme mu do budoucna vše NEJ," uzavírá za opravdový atletický fanklub trenérka Marková.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory