zpět na aktuality

Atletika pro děti do škol vstupuje v září do svého 4. ročníku

Projekt je určen pro první stupeň základních škol. Napomáhá tomu, aby malé školáky tělocvik nejen bavil, ale aby pochopili, jak důležité je, že se pohyb stane součástí jejich zdravého životního stylu.

Atletika v začátcích nenutí děti ke specializaci, je zaměřená na všestrannou pohybovou aktivitu, což je podle našeho názoru ideální pro obohacení hodin tělesné výchovy. Učitelé mohou těžit z její nesporné výhody- všestrannosti. Běh, skok a hod jsou totiž pohybové aktivity, které jsou základem nejen pro jednotlivé disciplíny v atletice, ale i skvělým odrazovým můstkem pro jiné sporty.

Projekt Atletika pro děti do škol je založen na vzájemné informovanosti o vašich a našich aktivitách, a to v jednotlivých měsících školního roku (podrobnosti níže). Na veškeré dění bude stejně jako v minulých letech dohlížet sympatická patronka školního atletění, chodkyně Anežka Drahotová.

Předpokládáme, že školy, které byly zapojené v loňském roce, s námi budou sportovat i v letošním školním roce. Seznam těchto škol je zveřejněn v příloze. Pokud byste přeci jen neměli tolik sil pro školní atletění 2017/18, napište nám, a my vás vyřadíme.

Pokud se chcete do projektu nově zapojit, je nutné kontaktovat koordinátorku, Ivetu Rudovou, irudova@atletika.cz, a zaslat vstupní informace. Mail musí obsahovat následující údaje: adresu a název vaší školy, třídu, kontaktní osobu/y, email a telefon. Z každé školy se může zapojit jedna i více tříd, popřípadě celý první stupeň.

V loňském roce se projektu zúčastnily dvě stovky základek z celé republiky. Budeme rádi, když letos vedle stávajících škol, přibudou i noví zájemci.

Během září pošleme všem zapojeným školám CERTIFIKÁT O ZAPOJENÍ SE DO PROJEKTU. Jeho samotná podoba vám napoví, jak bude naše spolupráce probíhat. Jsou na něm otvory pro zavěšení malých papírových medailiček, které získáte za to, že nám pošlete informaci o své atletické aktivitě v konkrétním měsíci. Může to být info z atletických závodů či akcí nebo přímo z hodin tělesné výchovy. Rádi váš příspěvek zveřejníme na webu a samozřejmě vám pošleme medailičku, kterou si na certifikát zavěsíte.

Příspěvky můžete posílat průběžně během celého školního roku (nejlépe jednou za čtvrtletí). Plnohodnotně zapojené školy, tedy ty, které získají všechny medailičky, obdrží v červnu 2018 závěrečný certifikát podepsaný patronkou projektu Anežkou Drahotovou a drobný dárek.

——————————————————————-

Učitelé se často ptají, co přesně jim zapojení se do projektu přinese. Přinášíme pár nejdůležitějších bodů.


• Metodické materiály (některé zdarma, jiné za zvýhodněnou cenu) – DVD Atletika pro děti do škol, brožura Atletika pro děti, kniha Atletika pro děti a jejich rodiče, učitele a trenéry

• Školení a semináře – možnost účasti na školení Atletiky pro děti do škol v rámci DVPP a na odborných atletických seminářích

• Soutěže a akce – atletické soutěže pro 1. stupeň ZŠ: Atletický trojboj, Štafetový pohár, různé další akce a korespondenční soutěže vypsané Českým atletickým svazem

• Pomůcky pro školní atletiku – jednotlivé pomůcky nebo celou školní sadu si lze zapůjčit na určitou dobu nebo zakoupit přímo od výrobce

• Tištěné materiály – diplomy, letáky, papírové medaile a rozvrh hodin máme ke stažení přímo z naší webové stránky

Více informací o projektu najdete v sekci PRO ŠKOLY,

Těšíme se, že s námi v nadcházejicím školním roce 2017/18 budete atletit!

Ke stažení

seznam_zapojenych_skol.pdf 30. srpna 2017

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory