zpět na aktuality

Ohlédnutí za létem

Přečtěte si a podívejte se, co podnikali trenéři a děti během srpna.

Poslední týden prázdnin se letního atletického soustředění zúčastnily například děti z TJ MDDM Ostrov.

„Spolu s námi sportovali i malí fotbalisté a florbalisté. Děti trénovaly dvakrát denně, závodily v letním biatlonu i v šestiboji ve kterém byl oštěp nahrazen hodem koštětem a klapo bylo opravdové kladívko, což děti velmi pobavilo“ popisují vtipnou náplň trenérky Wohlmuthová a Pelcová. Nechyběla ani diskotéka, stezka odvahy nebo výlet na zámek Manětín.

Od 21. do 25. proběhlo soustředění v Polešovicích. „Aby soustředění mělo ten správný náboj, rozdělili jsme děti na dvě družstva, oni si vymyslely názvy a pokřiky a celý týden mezi sebou zápolily. V pondělí jsme se věnovali běhu, závodili jsme v nejrůznějších štafetách, hráli si na vlky, nechyběl bitlon. V úterý jsme se vydali na turistiku spojenou s hledáním 'kešek' a vědomostními úkoly, odpoledne týmy soutěžily v hodu a skoku. Ve středu jsme podnikli cyklovýlet s 30 km okruhem, koupali jsme se v přírodě, vyzkoušeli jsme si minigolf a beachvolejbal. Ve čtvrtek se pořádně oteplilo, a tak jsme vyrazili na koupaliště, kde jsme se vyřádili. Hráli jsme i vodní pólo. Uteklo nám to a v pátek jsme si to užili v branném závodě Lišák, kdy se kombinoval běh se znalostmi atletiky. Po obědě se rozdávaly medaile a ocenění, a i když o kousíček vyhrál tým Treter před Běžci, odměny za statečnost, výdrž a snahu si odnesli zaslouženě všichni,“ napsaly nám z Polešovic paní učitelky a trenérky Renata Šimková a Zuzana Nedorostková.

Dagmar Rychnovská z AO Spartak Vrchlabí nám také napsala, jak si děti o prázdninách hrály s atletikou. „Hráli jsme si s atletikou o prázdninách- takto se jmenovala naše sportovní akce pořádána společně s DDM Pelíšek Vrchlabí. V období od 21. do 25. srpna se uskutečnil sportovní týden pro členy i nečleny atletického oddílu Spartak Vrchlabí. Účastnilo se ho 34 dětí z Vrchlabí a okolí. Věková skupina dětí byla rozmanitá, od 7 do 13 let,“ napsala nám.

V pondělí se děti seznamovaly, v úterý si šly zasportovat i do přírody. „Ve středu byl na programu celodenní výlet. Pěšky jsme vyšli na Kněžickou chalupu. Tam za vyšlapaný kopec čekala na každého odměna. Svést se na koni bylo pro mnohé hezkým zážitkem. Cesta pokračovala na koupaliště ve Valteřicích, zpestřena byla hodem na cíl šiškou a dalšími hrami. Zde jsme si opekli oběd, zahráli pár her a po odpočinku pokračovali zpět do Vrchlabí. V nohách jsme si přinesli 15 km!“ popisuje trenérka. Ve čtvrtek děti sportovaly a plavaly a v pátek na ně čekal hon za pokladem.

„Každý si z tohoto týdne odnesl vlastní tričko a poslední den i část pokladu. Na rozloučenou upomínkový účastnický diplom, školní rozvrh od atletiky pro děti a další sladké ceny,“ uzavírají organizátoři hezkého prázdninového týdne ve Vrchlabí a okolí.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory