zpět na aktuality

Polešovický Atletický čtyřboj

„Ani špatná předpověď počasí nás neodradila uspořádat již 7. ročník tradičního atletického čtyřboje pro děti prvního stupně v domácím prostředí v Polešovicích tentokrát za asistence Maxipsa Fíka a podpory atletického trenéra Jaroslava Vlčka a juniorské úspěšné sprinterky Kačky Vávrové, kteří i když už trénují v Ostravě, si na nás vždycky udělají čas.

Závodu se zúčastnilo 10 základních škol z celého okresu– ZŠ Boršice, ZŠ Nedakonice, ZŠ Uh. Ostroh, ZŠ Ostrožská Nová Ves, ZŠ Polešovice, ZŠ Jalubí, ZŠ Ořechov, ZŠ Osvětimany, ZŠ Velehrad a ZŠ Červená cesta. Více jak 160 dětí soutěžilo ve dvou kategoriích – mladší a starší, dívky, chlapci. Všichni se museli poprat se sprintem na 50 m, skokem dalekým, hodem kriketovým míčkem, během na 300 m a závodem štafet. Na ty mladší místo skoku dalekého čekal skok z místa a místo hodu kriketovým míčkem hod plným míčem.

Hlavně v bězích byly viděny hodnotné výkony, opět padaly osobní rekordy. Mezi jednotlivými disciplínami si malí sportovci mohli vyzkoušet překážkový běh, jízdu na pendalu, hod raketkou či cvičení na rovnováhu. Ti nejlepší byli oceněni z rukou Kačky Vávrové a jejího trenéra Jaroslava Vlčka medailemi a diplomy. Vítězné štafety získaly poháry, pro každou školu byl přichystán pamětní list a všichni účastníci dostali náramek atletický čtyřboj. Na závěr se sportovci vyfotografovali a nemohly chybět ani podpisy.

Díky domácímu prostředí se závodů mohla zúčastnit celá atletická přípravka, všichni předvedli krásné výkony a pochopili, kde je ještě potřeba zapracovat. Vše probíhalo v duchu fair play a my jsme rádi, že díky projektu Atletika do škol a Atletika pro radost I. můžeme přispět k podpoře atletiky na Uherskohradišťsku. Díky jejich podpoře již druhým rokem u nás funguje atletická přípravka Polešovjata pod AC Slovácká Slavia UH, ve které atletí na 50 malých sportovců,“ napsaly nám paní učitelky a trenérky Renata Šimková a Zuzana Nedorostková.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory