zpět na aktuality

Podzimní štafetové hrátky v úterý 31. října končí!

Soutěže se zúčastnili například malí atleti z přípravky při TJ Sokol Jaroměř. Děti zkoušely štafetový závod nejdříve nanečisto, poté se do toho na jednom z pondělních tréninků pořádně obuly. „S dětmi ročníků 2008 a 2009 jsme vyzkoušeli změřit člunkovou štafetu 8 x 30 m podle návodu na Atletice pro děti. Jak je vidět na přiložené fotce zaběhali jsme si skoro v letním počasí, přestože byla půlka října a krásně jsme si trénink užili. Rozdělili jsme se na dvě družstva a všichni štafetmani podali skvělé výkony,” napsal nám trenér Petr Vavřín.

Tradičně se našich soutěží účastní pražští Človíčkové. „Děti štafetily v rámci Tv, postavili jsme pět smíšených družstev. Děti to bavilo a užily si perfektní závodění,“ napsala nám trenérka Dita Franklová a připojila i pár fotek. Nejlepší čas, který u Človíčků zapsali bylo 45,06.

Do soutěže se zapojily i děti z atletické přípravky z Neratovic. „Zúčastnili se nejen nejmenší atleti z prvních a druhých tříd, ale také ti starší z 3. a 4. třídy. Výsledek nejlepšího týmu štafeťáků, který byl složený z dětí ročníku 2009 – 2011, je čas 53,69,“ napsaly nám ze ZŠ Neratovice paní učitelky a trenérky Kateřina Chalupová a Petra Chovaňáková.

Jak se štafetilo v uherskohradišťských Polešovicích? „Do štafetových hrátek jsme zapojili obě skupinky naší atletické přípravky. První skupince přálo víc štěstíčko a tak jim svítilo sluníčko. Druhé počasí moc nepřálo, ale my se ničeho nebojíme, takže jsme štafetili i v deštíku. Malinko nám to chvilkami klouzalo, ale nakonec jsme to všichni výborně zvládli. Ti úplně nejmenší se nám ze začátku trošku motali, naopak ti nejstarší, kteří se už nemohli zúčastnit, mohutně povzbuzovali a pomáhali u předávek,“ přidává ke štafeťáckému zpravodajství trenérka Renata Šimková ze ZŠ Polešovice.

A nakoukneme ještě k vyškovským Aháčkům, kde se zúčastnila skupinka atletické školky a mladší přípravky. „Na tréninku se nám sešlo přesně 16 dětí atletické školky a 16 Aháčků, proto bylo jednoduché rozdělit děti do družstev. U těch nejmenších bylo nejtěžší vysvětlit 'plácnutí do pravé ruky“, protože pravou a levou ještě moc nerozlišují. Ale i toto se v atletice učíme. Děti si připravenou štafetku užívaly, každá štafeta běžela třikrát a zapsali jsme nejlepší časy,“ napsala nám trenérka AK AHA Vyškov Markéta Plevová.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory