zpět na aktuality

Amerika plná indiánů a hokejistů

S atleťáčky navštívili Ameriku například v ZŠ Havlíčkova v Litoměřicích. „Viděli jsme indiány a pokusili jsme si zahrát "lakros". Celý kontinent si děti prohlédly na mapě a upilo je, jak velkou rozlohu Amerika má. Poté jsme jim vysvětlil upravená pravidla nejstarší americké hry, lakrosu. Děti zjistily, že běhat se síťkou a odpalovat míček není vůbec jednoduché. Americký fotbal se šišatým míčem se dětem také moc líbil. Při této hře se ukázalo, jak mají atleťáčci natrénováno," napsala nám za litoměřický trenérský tým Miloslava Šikýřová.

Úvodní lednové tréninky patřily Americe i ve Valticích. „V atletické přípravce jsme si zahráli na jamajské a americké sprintery, tedy zopakovali a někteří se naučili nízký start. Některé děti zastupovaly atlety AMERIKY a jiní se stali JAMAJČANY. Řekli jsme si o rychlém savci na americkém kontinentu a to pumě a seznámili s Usainem Boltem a Justinem Gatlinem. No a vlajky, které jsme vyrobili, byly inspirovány ještě Vánoci- jsou z papírových řetězů," připsali nám k opravdu povedeným fotkám a hezkému nápadu trenéři z Atletiky 4ALL Valtice.

V AŠP ZŠ Otická při TJ Sokol Opava stihli svou Ameriku už v prosinci. „Naši malí atleti se v průběhu dvou měsíců amerických tréninků učili pravidla kolektivní pálkované míčové hry "BASEBALLU", která je velmi populární v mnoha zemích Ameriky. Jelikož pro USA je baseball národním sportem a v Kanadě je taky velmi populární, závěrem amerického atletění bylo uskutečnění velkolepého turnaje dvou týmů: KANADY proti USA. Nadšení z této kolektivní hry nás určitě bude provázet i v dalších měsících," napsaly nám trenérky

Blanka Kokořová a Radka Czudková.

Velmi se nám líbily fotografie z indiánského tréninku malých Polešovjat, která atletí na uherskohradišťsku 🙂 Těm jsme věnovali extra článek – TADY. Až do konce ledna se těšíme na další příspěvky, které nám dorazí na adresu kontinentálního atletění: fandimekontinentum@centrum.cz

Jak by měly vaše příspěvky vypadat, aby se nám s nimi dobře dále pracovalo a mohli bychom je co nejlépe komunikvat dále, si přečtěte ZDE.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory