zpět na aktuality

Vyrazte všichni do Afriky s trojnásobným halovým mistrem světa, Pavlem Maslákem!

Projekt Fandíme kontinentům pokrývá časově prakticky celý školní rok 2017/18. Má za cíl seznámit 'širší atleťáckou veřejnost' s prestižní týmovou soutěží, Kontinentálním pohárem. Ten proběhne o druhém zářijové víkendu letošního roku v Ostravě.

Celkem se nám do projektu zaregistrovalo 117 atletických přípravek, kroužků nebo skupinek. Cestování po kontinentech a hlavně zajímavé tematické tréninky tak trenéři připravilli pro 5400 dětí. Poslední, čtvrtá část, bude otevřena všem dalším zájemcům a svým způsobem letos "supluje" klasickou korespondenční soutěž, kterou každoročně na jaře vyhlašujeme.

Pro poslední kolo tak otevíráme možnost, aby si s námi zaatletili jednak ti z oddílů a klubů, kteří se nestihli přihlásit a pak také děti, které se svými pedagogy atletí v rámci projektu Atletika pro děti do škol. Cestování po Africe proběhne v dubnu a květnu. Hlásit se můžete do 25. března.

Jaká by měla být náplň účasti nově zapojených? Vymyslete pro děti alespoň jeden trénink či hodinu tělesné výchovy, která bude inspirovaná Afrikou. S malými atletíky třeba můžete vyzkoušet dětské hry, které se na daném kontinentu hrají. Další variantou je se seznámit se slavnými sportovci, kteří Afriku reprezentují nebo prostě jen ozvláštnit svůj běžný trénink zapojením věcí, které jsou pro daný kontinent typické.

My se budeme těšit na fotky, videa (umístěná na YouTube), prezentace, obrázky, které vaši atleťáckou africkou pouť zachytí, a které nám zašlete na adresu koordinátorky našich projetů, Ivety Rudové: irudova@atletika.cz

A rádi vás za vaši snahu odměníme. Dostanete od nás kartičky patrona afrického kontinetu a vládce halové čtvrtky, PAVLA MASLÁKA.

Jak se přihlásit?

Na adresu: irudova@atletika.cz pošlete potvrzující email o vaší účasti. Do předmětu napište: Fandíme kontinentům AFRIKA a připojte následující údaje:

– NÁZEV VAŠÍ PŘÍPRAVKY/SKUPINKY, účastníci ze základních škol napíší název školy a třídu

– KONTAKTNÍ OSOBU (jméno a příjmení, email a mobil)

– POŠTOVNÍ ADRESU- na tu zašleme kartičky s Pavlem Maslákem

– Odhad, KOLIK DĚTÍ SE pravděpodobně ZÚČASTNÍ (tolik zašleme kartiček)

Email pošlete nejpozději do 25. března, protože od 1. dubna se už začíná atletit v Africe! Začátkem dubna vám pošleme kartičky, abyste je mohli dětem rozdat na tréninku (při hodině TV) a společně se vyfotit.

Další informace a upřesnění k projektu Fandíme kontinentům zveřejňujeme průběžně na našich webových stránkách a FB.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory