zpět na aktuality

Startuje 5. ročník Štafetového poháru

"Spolu s jarními dny startují postupně i okresní kola Štafetového poháru 2018. Už ve středu 4. dubna závodily první školy v Jihomoravském kraji, konkrétně ve Vyškově. Vítězství si odnesla domácí ZŠ a MŠ Vyškov, Letní pole.

Ráno mladé atlety sice přivítalo trošku mrazivější počasí, ale na závodnicích to nebylo vůbec znát. Po organizačním úvodu se všichni hromadně rozcvičili a zahřáli. Ve vzduchu bylo cítit mírné napětí, protože někteří se zúčastnili atletických závodů poprvé.

Všichni si vyzkoušeli předávku se štafetovým kolíkem. Vše mohlo začít, neboť všichni byli na svých místech, rozhodčí připraveni na předávacích územích a závodníci na startovní čáře. Připraveno a odstartováno…

Nejprve vyběhlo na svůj štafetový závod družstvo 8 x 100 m (1. – 3. ročník). Po tomto doběhu se připravovalo družstvo 8 x 100 m (4. – 5. ročník). Na všechny ještě čekala smíšená štafeta A, B – 8 x 200 m (složená z těch předešlých). Všechny časy se sčítaly.

Nejrychlejší a vítěznou školou byla domácí ZŠ a MŠ Vyškov, Letní pole. Druhé místo obsadila ZŠ Pustiměř. Bronzový stupínek získala ZŠ Nádražní 5 a nepopulární čtvrté místo obsadila ZŠ Rousínov. Všem zúčastněným gratulujeme za sympatické nadšení a závodění," můžete si, stejně jako mnoho dalšího, přečíst na stránkách Štafetového poháru.

Veškeré zpravodajství sledujte po celou dobu na stránkách-www.stafetovypohar.cz

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory