zpět na aktuality

Startují klubové akce Pohybové gramotnosti

Nový projekt Českého atletického svazu by rád dovedl rodiče a jejich děti ke zodpovědnosti za své zdraví a naučil je, jak správným a pravidelným pohybem působit příznivě na kvalitu svého života Ve spolupráci se speciálně vyškolenými trenéry a za podpory atletických klubů budou mít nyní rodiče po celé republice nově možnost seznámit se základy 'pohybové gramotnosti' a díky nabytým vědomostem pak trávit volný čas se svými dětmi aktivněji. První akce se uskuteční už v pondělí 14. května a to v Turnově.

Jednotlivé akce zaštiťují atletické oddíly a kluby, jejichž zástupci se v dubnu zúčastnili speciálního školení v Praze. Akci připravují pro pět desítek účastníků a děti s rodiči se na ní nejen naučí jak se například správně rozcvičit, ale také si zazávodí ve třech disciplínách. Pro všechny zúčastněné jsou připraveny odměny od generálního partnera projektu: České spořitelny a propagační a metodické materiály přímo k projektu Pohybová gramotnost.

Akce připraví následující oddíly: AC Turnov, TJ Spartak Třebíč, Atletika TJ Lanškroun, AC Mladá Boleslav, TJ Lokomotiva Trutnov, AP Polešovjata při AC Uherské Hradiště, Sportovní klub LS Kladno, AC Praha 1890, TJ SK Čéčova Č. Budějovice, AK AHA Vyškov, Atletika Chrudim, Rozběháme Česko, AC Ústí nad Labem, Atletický klub Prostějov a Profi Sport Cheb.

Přejeme všem rodičům a dětem, ať se jim rodinné atletění líbí!

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory