zpět na aktuality

20 nových míst ve třetím ročníku projektu Atletika pro radost I

Projekt Atletika pro radost I byl zahájen v roce 2016. Vzniklo tehdy 40 Atletických školních přípravek (AŠP). Už první ročník byl hodnocen jako velmi úspěšný a tak o rok později přibylo dalších 40 školníh přípravek. V letošním roce bychom rádi navázali spolupráci s další dvacítkou.

Letos totiž zároveň končí dvouletá spolupráce s první várkou atletických školních přípravek. AŠP, které s námi začaly sportovat v roce 2017, mají před sebou další rok a protože bychom chtěli projekt nadále rozšiřovat, budeme se od září těšit na spolupráci s dalšími 20 novými školami.

V projektu opět dojde k propojení projektů Atletika pro děti a Atletika pro děti do škol a nové AŠP opět vzniknou za spolupráce a s přímým napojením na konkrétní atletické oddíly a kluby v regionu.

Pokud by vás spolupráce zajímala, podívejte se na stránky ČAS, kde najdete odpovědi na veškeré vaše dotazy. ZDE

Na projekt Atletika pro radost I volně navazuje Atletika pro radost II. Ten má za cíl oslovit skupinu dětí od 12 let, které nemají ambice pokračovat v závodní nebo-li výkonnostní atletice, ale mají zájem o pohybovou aktivitu, kroužek, rekreační sport, který jim zůstane na celý život. Kroužky pak nejčastěji probíhají přímo na druhém stupni základních škol. Oba projekty významně pomohly propojit klubové a školní aktivity v regionech.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory