zpět na aktuality

Vyškovákům to šlape

Počasí chodcům přálo, sluníčko se na ně usmívalo a tak se tento ročník nesl ve znamení osobních rekordů. Více nám už napsala a průběh závodů přiblíží i vám trenérka Anna Málková.

„V chůzi na 1 km se nejdřív vydalo 12 dětiček z kategorie minipřípravek, to je ročník 2009 a mladší. Malá 5 letá Dominička se po výstřelu rozběhla toužící po vítězství, ale hned byla rozhodčími pozdržená a opravená. Ano, v chodeckém závodu se běžet nesmí. Je to jedna z podmínek, které se musí dodržovat. Malá Dominička si ponaučení vzala k srdci a pak se snažila napodobit ostatní děti, které šly technicky dobře. Krásný pohled byl na Majušku Tomanovou, která s Metodějem Kraisem udávali tempo, měnili vedoucí pozice a chůzi na 1 km dali v krásném čase pod 6 minut.

Po nich šly na stejnou délku tratě, 1 km, kategorie přípravek. Zde už měli domácí malí chodci soupeře i se Slovenska a Brna. S přehledem zvítězila domácí Stelinka Tomanová před soupeřkou ze Slovenska Liliánou Holkovou a další domácí Monikou Trojancovou. Stela si vychodila osobní rekord i rekord závodu, který upravila na 5:29.0. Potěšily nové tvářičky: Markétka Kučerová, Veronika Trnavská, které se s chůzí teprve seznamují, ale technicky je na ně radost pohledět. Protože je chůze baví, je velký předpoklad, že se budou zlepšovat.

Další kategorioe a to mladší žákyně se vydaly na 2 km trať. Zde dominovaly slovenské chodkyně, a to především Maruška Gazárková. Ta ukázala, že je to už zkušená závodnice, a dobrou technikou se prochodila k vítězství i ke svému osobáku.

Ano, rekordů padlo hodně. I ten, o kterém sním já, padl. A to, že chůze ožije a malých závodníků bude přibývat. Už se teď těším, jak to bude napotřetí," uzavírá příznivý výhled do budoucna trenérka Anna Málková.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory