zpět na aktuality

V sobotu 2. června nás čekají atletické hrátky v chomutovském zooparku

'Atletickou zónu' najdou návštěvníci pro tentokrát ve skanzenu Stará Ves, který po celé odpoledne nabídne široké spektrum zábavy. Projekty Atletika pro děti a Pohybová gramotnost/Atletika pro celou rodinu připravily možnost vyzkoušení si atletického víceboje a to s pomůckami speciálně určenými pro děti ve věku 5-11 let. Zábavnou formou si tak děti vyzkoušejí například hod pěnovým oštěpem, skok do dálky z místa nebo jak jsou rychlí na slalomové trati. Pro všechny malé sportovce budou po absolvování víceboje připraveny drobné odměny. Rodiče se navíc ve stánku Atletiky pro děti, který bude fungovat od 13 do 18 hodin, mohou informovat, kde všude se v jejich okolí nacházejí atletické přípravky, ve kterých se zmíněným pohybovým aktivitám děti věnují pravidelně.

Atleticky laděný program bude probíhat i na hlavním podiu, kde se v 15:45 představí tyčkař a vícenásobný medailista, Jan Kudlička. Od 16 hodin s ním pak proběhne autogramiáda. Po celou dobu bude dětem dělat společnost patron projektu- oblíbený pohádkový Krteček, který se s nimi rád vyfotografuje.

Stánek projektu Pohybová gramotnost- Atletika pro celou rodinu představí novinku Českého atletického svazu podporující společné sportování rodičů a dětí. Rodiče se v něm seznámí s doporučovanými sportovními aktivitami, vyzkoušejí si cvičení, která budou moci později zkoušet i doma se svými dětmi. K nahlédnutí budou metodické materiály a veškeré dotazy ohledně rodinného sportování zodpoví speciálně vyškolení trenéři.

Kromě tradičních dětských atrakcí se mohou odrostlejší kluci a holky těšit také na jednu z českých celebrit počítačového světa – youtuberku Veroniku Spurnou.

Oslavy dětského svátku se v zooparku konají v sobotu 2. června od 13 do 18 hodin.

Další info přímo na stránkách zooparku ZDE.

ilustrační foto: www.atletikaprodeti.cz

Ke stažení

plakat_A4_PG_chomutov.pdf 29. května 2018
Skanzen Stará Ves.jpg 31. května 2018

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory