zpět na aktuality

V Bílině s námi atletilo přes sedm set dětí!

Děti z bílinských mateřských škol a základek měly ve čtvrtek 7. června možnost pořádně si zasportovat, a to na místním atletickém stadionu. Akce byla uspořádána za podpory Ústeckého kraje a nemalou měrou se na ní podílel i místní klub AK Bílina a ZŠ Za Chlumem.

Akci osobně navštívil náměstek hejtmana Ústeckého kraje pro školství, Petr Šmíd. Dětem popřál při sportování hodně úspěchů a zmínil, že sám dříve velmi sportoval, učil TV a hrál fotbal. Malé i velké dále potěšila přítomnost Jana Kudličky, který si stejně jako pan náměstek s dětmi zasportoval a jako správný sportsman se s nimi nejdříve i řádně rozcvičil.

Děti si vyzkoušely: hod pěnovým oštěpem, skok daleký z místa, překážkový běh, přeskoky na žíněnce, slalomový běh, hod plným míčem, frekvenční běh přes žebříček, hod míčkem nebo raketkou na cíl. Malí sportovci dorazili i se svými učitelkami, pro které byly ukázky možností atletění pro tuto věkovou skupinu velkou inspirací. Akce tak v Bílině zpropagovala náš projekt: Atletika pro děti do škol.

Foto: Milan Gattringer

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory