zpět na aktuality

Ohlédnutí za soustředěními

Zajímavý 'army' program připravili pro svou přípravku a mladší žactvo trenéři z Moravské Ostravy. „Letos jsme strávili týden v Javornících na vrcholu Kohútka přímo na československém hraničním hřebenu. Tématem letošního soustředění/tábora bylo ARMY – za soutěže, hry a další aktivity děti získávaly body jak do CTH družstev, tak do inpiduálního hodnocení. V tom postupně získávaly vojenské hodnosti a s nimi spojené výhody, jako třeba přednost při vydávání jídla. 🙂 Samotná fotka je z turistického výletu na Malý Javorník, jehož vrchol leží už na Slovensku. Letošní soustředění bylo obzvláště vydařené, domů jeli nadšení všichni, jak děti, tak i trenéři,“ napsala nám trenérka Martina Koutňáková.

O organizaci příměstského tábora ve Vrchlabí se postaral Dům dětí a mládeže Pelíšek a místní atletický oddíl Spartak Vrchlabí. „Letní počasí nám přálo, tak jsme se mohli plně seznámit s atletickými disciplínami. Zpestřit si program orientačním během v Zámeckém parku, hrami v přírodě, vytrvalostním během okolo místního rybníka Kačáku, návštěvou bazénu ve Špindlerově Mlýně. Za atletické disciplíny děti sbíraly nažehlovací obrázky a další odměněny. Poslední den vyšly na cestu za pokladem. Každý účastník obdržel diplom a odměnu s pozvánkou na Kontinentální pohár v Ostravě,“ napsal nám za organizátory trenérka Dagmar Rychnovská.

Na Rýchorskou boudu do Krkonoš vyrazili malí atleti ze ZŠ Litoměřice. „Děti si užívaly krás Krkonoš nejen poznávání nových míst, ale v lese si protáhly tělo – běhaly, skákaly, házely, plnily různé sportovní, soutěživé a logické úkoly. Myslím, že se jim pobyt líbil,“ připsala k fotografiím paní učitelka a trenérka Miloslava Šikýřová.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory