zpět na aktuality

Vyškovská líheň chodců

„Přijeli ti, kteří chtěli absolvovat poslední závod Moravsko – slovenského poháru (MSCHP), zabojovat o umístění na stupních vítězů, ale i děti, které si chůzi chtěly vyzkoušet. Nutno říct, že počasí jim přálo a bylo příjemně slunečno a organizační tým všechno skvěle připravil.


Závod na 500 m byl nejobsazenější minipřípravkou, proto se start rozdělil na kluky a dívky. Již od prvních metrů bylo vidět, kdo tuto disciplínu trénuje. Na krásný styl Majušky Tomanové, Anežky Halasové, Metoděje Kraise či Slovenky Nátálky Holkové byla radost se dívat.

Tuto délku trati vyhrála z dívek slovenská závodnice Natálka Holková z AK Bojničky časem 2:38.8, 2. Maja Tomanová, 5. Kristýna Dorazilová, 6. Anežka Halasová. Dominička Kubíčková, nejmladší závodnice ročníku 2013 se 500 m tratě nezalekla a statečně došla do cíle za velkého potlesku jako poslední. U kluků vyhrál Metoděj Krais (čas 3:02.7), 2. Matyáš Čapek, 3. Josef Grec, 4. Rafael Provazník, 5. David Jabůrek, 6. Tomáš Suchý.

V kategorii přípravka se na kilometrovou trať postavili čtyři dívky a čtyři kluci. Už po prvních metrech vyrazila dopředu skupina dívek, když udávala tempo Liliána Holková z AK Bojničky s domácí všestranně talentovanou Stelou Tomanovou. Finiš byl pro tyto holky napínavý až do konce. Tak jako v Třebíči, tak i ve Vyškově vítězství patřilo Lilianě (čas 5:33.3), 2. Stela Tomanová (5:33.4), 5. Monika Trojancová, 7. Veronika Trnavská. Z kluků se vítězem stal Kryštof Pevný (6:36.3), 2. Gabriel Provazník, 3. Daniel Kubíček, 4. Radim Jabůrek.

Výsledné pořadí smíšených družstev: první místo OREL VYŠKOV s velkým náskokem, druhé místo MŠK BORSKÝ MIKULÁŠ, třetí – MORAVSKÁ SLÁVIA BRNO.

Tento rok máme z ME v Berlíně stříbrnou chodkyni Anežku Drahotovu, Slováci mají stříbrného Matěje Totha. Možná zrovna na Chůzi ve Vyškově se zrodili budoucí chodecké hvězdy. Při prvním ročníku MSCHP jsme si přáli větší počet závodníků – chodců . Naše přání se nám pomaloučku naplňuje. Jsme za to rádi,“ napsala nám trenérka Anna Málková.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory