zpět na aktuality

Osmý atletický čtyřboj v Polešovicích

„Závodu se zúčastnilo deset škol z celého okresu- ZŠ Velehrad, Ořechov, Nedakonice, Ostrožská Nová Ves, Uh. Ostroh, Osvětimany, Červená cesta, Zlechov, Jalubí, a Polešovice," vyjmenovávají trenérky a organizátorky Renata Šimková a Zuzana Nedorostková.

Více než 160 dětí závodilo se ve dvou kategoriích – mladší a starší: chlapci, dívky. Malí atleti museli zvládnout běh na 50 m, 300 m, skok z místa a hod medicinbalem. Ti starší zase bojovali v běhu na 50 m, 300 m, skoku dalekém a hodu kriketovým míčkem. Všichni si potom zaběhli vložený závod štafet.

„Nejlepší obdrželi diplomy a medaile, věcné ceny, vítězné štafety získaly poháry. Všechny děti dostaly náramky s logem závodu. Během závodů si mohly děti zasoutěžit také v hodu oštěpem, v držení rovnováhy, v překážkovém běhu či zkusit přeskočit sám sebe.

Naši malí polešovští atleti se neztratili – své kategorie vyhrál Roman Šmehlík a Týna Vaďurová ze 3. třídy. Štafetu vyhráli naši mladší kluci. Mladší dívky doběhly ve štafetě těsně druhé, starší na 3. místě. Ani ostatní nezklamali – Ludmila Pavlíčková skončila ve starší kategorii těsně čtvrtá, Zuzana Schestauberová na 6. místě. Starší kluci Jan Zajíc a Ondřej Hrančík obsadili 6. a 8. místo.

Cílem akce je přivést děti ke sportu a také sbližování okolních obcí. Starší žáci zase musejí předvést svůj smysl pro organizaci, své rozhodovací schopnosti. Letos jsme se přesvědčili, že pokud děti vedeme k zodpovědnosti, spolehlivosti a fair play odmalička, tak jsou schopny v 6. i 7. třídě pracovat jako rozhodčí i při takto velkých akcích. A i díky sportu mohou získat tyto vlastnosti důležité pro život.

Díky podpoře nejrůznějších sportovních programů můžeme dále rozvíjet naše sportovní aktivity a pomáhat dětem najít tu správnou cestu k pohybu a ke zdravému životnímu stylu, který ukazují i svým rodičům, které jsme letos také do našich aktivit zapojili," uzavírají trenérky.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory