zpět na aktuality

Podzimní soutěž pro přípravky je tu. Vyběhněte NAHORU!

Před námi jsou podzimní prázdniny, mnohé přípravky vyrážejí na soustředění a to je ta nejlepší doba, kdy se dá (pohodově) zdolat některý z okolních kopců a nahoře pořídit vrcholové foto. I pokud na soustředění nevyrážíte, tak jistě všichni máte ve svém okolí nějaký kopeček, který se dá společně vyběhnout.

Určitě bude pro děti zajímavé si vyzkoušet, že běžet nahoru je o hodně jiné něž na rovině, jak jsou většinou zvyklé. Pro trenéry dětí přidává pár postřehů trenér mistryně ČR a páté ženy z letošního Mistrovství světa v běhu do vrchu Kristýny Dvořákové, Jan Pernica: „Malé děti by samozřejmě neměly vybíhat příliš dlouhé kopce, stačí krátké a to ještě spíše hravou formou. Je možné kombinovat chůzi a běh. Při běhu do kopce měníme techniku – zkracujeme krok i práci paží. Je důležité neskákat a mít více kontakt se zemí, tzv. se 'šourat',“ vysvětluje Pernica. I my věříme, že trenéři budou se svými svěřenci zdolávat kopce a kopečky rozumnou formou.

Výzva VYBĚHNĚTE NAHORU! trvá až do pátku 30. listopadu. To je také nejzazší termín, do kterého nám můžete na mail atletikaprodeti@centrum.cz zasílat krátké zprávičky a hlavně vrcholové foto z 'hory', kterou zdoláte. Do emailu prosíme uveďte kolik dětí se zúčastnilo a kam vám máme zaslat drobnou cenu. Tou budou kartičky s našimi elitními běžci minulosti i současnosti Róbertem Štefkem a Evou Vrabcovou Nývltovou. Ani jeden z nich se sice na běhy do vrchu nespecializuje, ale věříme, že i tak na vaše vrcholové snažení řádně dohlédnou .

Upozorňujeme, že soutěž je určena jen přípravkovým dětem v oddílech a klubech. Na ostatní projekty čeká jiná soutěž, kterou vyhlásíme v listopadu.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory