zpět na aktuality

Prosinec a leden bude ve školách patřit štafetovým hrátkám

Štafeta je totiž oblíbenou atletickou disciplínou a její nácvik a soutěže přinášejí malým dětem mnoho vzrušujících zážitků – vždyť soutěží celé družstvo! Protože štafetění bylo náplní už minulého ročníku podzimní školní soutěže, bude to pro některé „opakováním“. My se ale těšíme, že jistě vymyslíte mnoho "novinek". Na druhou stranu nám přibylo nemálo nově zapojených škol, pro které bude štafetění premiérou.

Těšíme se tedy, že během prosince a ledna připraví pedagogové pro své děti zajímavé štafetové soutěžení. Zařaďte jakoukoliv formu štafet/štafetek bez předávacího předmětu nebo s předmětem – doporučujeme štafetový kroužek či jiný měkký předmět. U dětí ze 4. a 5. třídy se můžete zaměřit na vlastní nácvik štafetových předávek. Pošlete nám o tom krátkou zprávičku s fotografií nebo videem. My vám za to pošleme jako cenu jeden až dva štafetové kroužky, které se na nácvik štafetek, zvláště u nejmenších dětí, velmi hodí.

V únoru a březnu se budou školní děti bavit skokem do dálky z místa, odměnou jim bude malé pásmo. Duben a květen vyhradíme házení. Za splnění tohoto úkolu pak na dětské týmy čekají kriketové míčky. Pedagogové se také mohou těšit na atleťácký sáček, aby byly všechny pomůcky pěkně pohromadě. (Pokud jste si všimli, prohodili jsme náplň 2. a 3. kola. Myslíme si totiž, že v tělocvičnách, kde teď asi všichni pobýváte, se vám bude lépe plnit disciplína skok do dálky z místa a až se nám oteplí a vyrazíte ven, rádi si venku, ve větším prostoru zaházíte.)

Své příspěvky po celou dobu posílejte na adresu: irudova@atletika.cz

Obrázky nám zasílejte ve formátu JPG v dostatečném rozlišení, aby byly publikovatelné. Prosíme, technika nám sice postupuje mílovými kroky, na focení pohybu je ale přeci jen stále lepší použít fotoaparát. Je škoda, když vaše fotografie nemůžeme zveřejnit, protože jsou příliš rozmazané, což se velmi často týká právě fotek pořízených mobily.

Pěkně si štafetění užijte!

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory