zpět na aktuality

Školní štafetové hrátky už jen do pololetí!

Pro každý z našich projektů se každoročně snažíme vymyslet zajímavou náplň a myslíme i na to, že děti velmi rády soutěží. Letošní dlouhodobá soutěž určená projektu Atletika pro děti do škol se nese v duchu našeho hesla: Běhej, skákej, házej rád, atletem se můžeš stát!

Jako první jsme pro prosinec a leden vybrali běhání, konkrétně to štafetové, které mohou učitelé zařadit do hodin tělocviku. Štafetky mohou být různé: s různými překážkami, předáním nějakého předmětu či jen 'plácnutím' do ruky, podáváním míče…

Důležité je, nás o své aktivitě informovat: napsat nám krátký popis toho, co jste dělali, popřípadě poslat i fotky (email: irudova@atletika.cz). Od nás se za to můžete těšit na dárek- štafetové kroužky, které jistě s dětmi využijete. V dalších kolech se bude soutěžit o oblíbené míčky – kometky a pásmo.

Druhé kolo soutěže začne v únoru, náplň včas zveřejníme. Mimo tuto zimní soutěž, si mohou po celý letošní školní rok učitelé se svými žáky zaznamenávat svoje vykonané atletické dovednosti pomocí nálepek na zaslaný certifikát. A že se pěkně plnily, je vidět například na certifikátu ze základní školy Mařatice, ZŠ Šestajovice nebo základní školay Libavá.

Tým Atletiky pro děti se těší na info z vašeho štafetění a také na pololetní fotky vašich zaplněných certifikátů! A pokud jste vypotřebovali zaslané nálepky, napište, pošleme další.

Další informace k letošnímu ročníku projektu APD do škol najdete ZDE.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory