zpět na aktuality

V únoru a březnu bude výzvou pro atlety-školáky SKOK

Pro základky zapojené v projektu Atletika pro děti do škol se každý rok snažíme připravit dlouhodobější program. Letos si vedle celoročního lepení zvířátek za splněné aktivity na speciálně připravený CERTIFIKÁT mohou děti zasportovat v tříkolové soutěži. V prosinci a lednu jsme štafetili. Druhý a třetí měsíc tohoto kalendářního roku bude patřit ve školách SKÁKÁNÍ. Budeme se tak snažit naplnit další slovíčko hesla našeho projektu: Běhej, SKÁKEJ, házej rád, atletem se můžeš stát!.

Hodiny tělocviku tak mohou pedagogové obohatit například o skoky z místa na žíněnce na vzdálenost, do výšky na dětské doskočiště nebo do vysoké gymnastické žíněnky. Skákáním přes švihadlo a jeho různými variantami. Pozor! Pro nejmladší děti nejsou vhodné seskoky z vyvýšeného místa nebo snožné přeskoky vpřed překážek středem a to nízkých i vyšších. V nebližší době vám přineseme inspiraci různých variant skokanských cvičení a her. Při skoku do výšky se můžete inspirovat naším metodickým filmem, který najdete ZDE.

Využití dětského doskočiště a stojanů pro trénink skoku vysokého, které je koncipováno ale přesně na míru malým dětem, vám přiblíží i fotografie malých atletíků z AK Blansko- Dvorská ve fotogalerii.

Důležité opět je, nás o své aktivitě informovat. Napsat nám krátký popis toho, co jste dělali, popřípadě poslat i fotky a to na email: irudova@atletika.cz Od nás se za to můžete těšit, stejně jako v prvním kole, na dárek. Tentokrát to bude praktické, malé, třímetrové pásmo, které jistě využijete.

Prosíme, obrázky nám zasílejte ve formátu JPG v dostatečném rozlišení, aby byly publikovatelné. Technika nám sice postupuje mílovými kroky, na focení pohybu je ale přeci jen stále lepší použít fotoaparát v režimu sport. Je škoda, když vaše obrázky nemůžeme zveřejnit, protože jsou příliš rozmazané, což se velmi často týká právě fotek pořízených mobily. K zasílání více fotografií využívejte služeb jako například uschovna.cz nebo podobná úložiště. Děkujeme, usnadníte nám tím zpracovávání vašich příspěvků.

Duben a květen, kdy už bude pěkné počasí, pak vyhradíme hodu. Přejeme pěkné sportování a těšíme se na vaše příspěvky!

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory