zpět na aktuality

Zářijové počasí přálo atletice

Vzhledem k pěknému podzimnímu počasí se ještě v mnoha oddílech či školách mohly bez problémů uskutečnit atletické závody, soutěže či náborové akce. Zprávu z jedné takové akce, konkrétně atletického víceboje, přišla moravských Polešovic.

Organizátorky akce – trenérky a učitelky Renata Šimková a Zuzana Nedorostková nám napsaly:
V rámci evropského týdne sportu se v pátek 27. září 2019 v naší škole ZŠ Polešovice uskutečnil již tradiční atletický čtyřboj pro žáky 1. stupně. Počasí nás opět nezradilo. Závodu se zúčastnilo 9 škol z celého okresu – ZŠ Velehrad, Ořechov, Nedakonice, Ostrožská Nová Ves, Uh. Ostroh, Kunovice – Červená cesta, Tupesy, Jalubí a Polešovice. Po slavnostním zahájení a rozcvičce s maskotem Maxipsem Fíkem závodilo více než 150 dětí ve dvou kategoriích – mladší a starší, chlapci, dívky. Malí atleti museli zvládnout běh 50m, 300m, skok z místa a hod medicinbalem. Ti starší zase bojovali v běhu na 50m, 300m, skoku dalekém a hodu kriketovým míčkem. Všichni si společně zaběhli vložený závod štafet. Ti nejlepší obdrželi diplomy a medaile, věcné ceny, vítězné štafety získaly poháry. Všechny děti také dostaly náramky s logem závodu. Během závodů si mohly děti zasoutěžit také v hodu oštěpem, v jízdě na pendalu, v překážkovém běhu či v soutěži Přeskoč sám sebe. Ceny dětem předávali fotbalisté 1.FC Slovácko. V úžasné atmosféře byly vidět krásné výkony, padaly osobní rekordy.

A ani naši malí polešovští atleti se neztratili – své kategorie vyhráli Matyáš Bartošk a Tina Vaďurová, bronzovou medaili získala Laura Podráská. Štafetu vyhráli mladší kluci ve složení Menšík, Bartoš, Dřímal, Brázdil, také mladší holky – Podráská, Hrančíková, Kubalová,Měšťánková a starší kluci – Blizňák D., Blizňák T., Hrančík, Šmehlík. Ani ostatní nezklamali a odvedli krásné kvalitní výkony, které jsou příslibem do dalších let.

Poděkování patří všem, kteří se podíleli na zdárném průběhu čtyřboje – rozhodčím z řad učitelů, pomocníkům z řad žáků, SR za medaile a poháry a všem školám za podporu.

Vše probíhalo v duchu fair play a my jsme rádi, že existují sportovní projekty mj. Atletika pro děti do škol, Atletika pro radost, Pohybová gramotnost – Atletika pro celou rodinu, kterých se každý rok účastníme.  Nejen děti se účastní různých sportovních akcí, do společného sportování se zapojují i rodiče.

Díky podpoře projektů můžeme dále rozvíjet naše sportovní aktivity a pomáhat dětem najít tu správnou cestu k pohybu a ke zdravému životnímu stylu.

Atmosféru této pěkné akce vám přiblíží fotogalerie při tomto článku.

 

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory