zpět na aktuality

Ohlédnutí za prosincovým atletěním

Některé z tréninků v oddílech a klubech či hodin tělesné výchovy ve školách byly v prosinci tradičně tématicky laděny. Jsme rádi, že jste nám posílali zprávičky, fotky či videa z vašeho předvánočního atletění. Například v atletickém oddílu Orel Vyškov pořádali tradiční Orlíkoviny. Trenérka Anna Málková napsala: „ Orlíkoviny pořádáme od roku 2015. Vznikly proto, aby se odměnili atleti-Orlíci, kteří na sobě po celý rok pracují, jezdí po závodech, a reprezentují náš atletický oddíl“.

Hezký vánoční dárek dostali žáci ze ZŠ Dětmarovice: „K Vánocům nám vedení školy zakoupilo atletickou sadu pro 1. stupeň, tak jsme ji hned museli vyzkoušet“, informoval nás učitel Pavel Figura a poslal i hezké fotky jejího využití (jednu z fotek najdete ve fotogalerii).

Do tréninků či hodin tělesné výchovy byly samozřejmě zařazovány hry se zimní (i mikulášskou a vánoční) tématikou. Mgr. Jana Dvořáková z I. Německého zemského gymnasia to potvrdila: „Mimo jiné jsme zařadili čertovskou honičku s ocásky, požívali barevné kloboučky k rozlišení (zelení skřetové, červení santové) nebo jsme cestovali na severní pól za pomocí ledových ker.

Netradičně pojal mikulášský trénink učitel a trenér Pavel Souček ze ZŠ Radnice: „Svatá trojice k nám bohužel nemohla přijít, a tak se děti dozvěděly, že se Mikuláš, anděl i čert stali oběťmi loupežného přepadení. Pak jsme si s dětmi společně připomněli odvrácenou tvář nejkrásnějších svátků v roce. Jako první přišel na přetřes předvánoční úklid. Hráli jsme na bordeláře, kteří neustále obracejí zlomyslně kloboučky vzhůru nohama a uklízející maminky, které je pro změnu trpělivě vracejí do původního stavu. V dalších hrách jsme např. tradiční pohybové hry modifikovali do extrémně malého prostoru a imitovali jsme tak nesnesitelné předvánoční prostředí v supermarketech“.

My jsme rok 2019 zakončili silvestrovskou tombolou. Poslední den loňského roku jste si mohli psát o suvenýry z atletických cest a další drobné dárky včetně námětu na jejich využití. A vše jste pojali tak, jak to na veselý Silvestr patří – vtipně. Vybrali jsme některá přání:

Monika Stindlová z Jalubí nám napsala: Hodila by se mi kšiltovka. Nemusela bych se šklebit na děti, když mi bude svítit sluníčko do očí a také nemusím řešit hřeben…

Po batůžku z Doha,
je tu velká touha.
Připravit! Pozor! Teď!
Na závod se musím nachystat hned, zaveršovala Žaneta Krejčí z pražské Kotlářky.

Veršované přání napsala i učitelka Dana Kubešová ze ZŠ Vrdy:
Nápadů není nikdy dosti,
brožurku bych chtěla míti.
Hry a různá cvičení
pro dětičky najdu v ní…

ATLETICKÝ ROK 2019 JE MINULOSTÍ.

Děkujeme všem, kteří nás informovali o svém atletění.

TĚŠÍME SE NA VAŠE PŘÍSPĚVKY V NOVÉM ROCE 2020!

Prosincovou fotogalerii najdete ZDE.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory