zpět na aktuality

Vzdělávání v roce 2020

Potřebujete v letošním roce získat nebo si prodloužit kvalifikaci TRENÉR ATLETICKÝCH PŘÍPRAVEK či chcete pořádat školení? Pročtěte si následující řádky.

Školení trenérů nejnižší kvalifikace (TAP: trenér atletických přípravek) zpravidla pořádají atletické oddíly/kluby nebo krajské atletické svazy. Toto školení je vhodné pro vás, kteří vedete tréninky nejmladších atletů (5 -11 let). Termíny zveřejňujeme průběžně, dle toho, jak nám je výše uvedené subjekty nahlásí. Účastníci školení získají kvalifikaci trenéra atletiky. Musí splnit určené podmínky a také být členy atletického oddílu či klubu, který je pod Českým atletickým svazem. Na školení mohou oddíly vyslat zájemce starší 15 let. Trenéři mladší 18 let  ale nemohou do dovršení plnoletosti pracovat samostatně, pouze jako pomocní trenéři. Od letošního roku je také změna ve financování. Oddíl si dle nákladů stanoví poplatek za školení, který vybere od účastníků. Připravte se tedy na to, že vyškolení vás bude stát více peněz. Kvalifikace vám ale platí 5 let, poté musíte absolvovat odborný/doškolovací seminář.

Seminářů (odborných či odborných/doškolovacích) se účastní ti trenéři, kteří již kvalifikaci mají a potřebují jí prodloužit na další pětileté období či další zájemci o aktuální problematiku atletiky.

Kromě členů atletických oddílů a klubů se mohou školení a seminářů zúčastnit i další zájemci. Uvítáme pedagogy ze základních škol či cvičitele atletických kroužků. Pro učitele 1. a 2. stupně základních škol také pořádáme speciální školení ve spolupráci s Asociací školních sportovních klubů (AŠSK) v rámci dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků (DVPP). Termíny zveřejňujeme průběžně.

Termíny školení TAP průběžně zveřejňujeme  ZDE.
Termíny školení vyšších kvalifikačních stupňů a odborných seminářů najdete ZDE. 
Pokud vám v letošním roce končí nebo již skončila platnost trenérské kvalifikace si můžete ověřit v registru  ZDE. V případě, že vám letos kvalifikace končí, neváhejte a přihlaste se na odborný (doškolovací) seminář. Nebo se vám líbí téma některého ze seminářů? Přihlaste se také.

Termíny odborných seminářů pro trenéry přípravky (10-11 let) a trenéry žactva:
14.3.2020 Odborný seminář žactvo, mládež, Liberec, gymnastika 
15.3.2020 Odborný seminář žactvo, mládež, Jablonec nad Nisou, specializace výška, koule 
28.3.2020 Odborný seminář žactvo, mládež, Ostrava, specializace výška, koule 
29.3.2020 Odborný seminář žactvo, mládež, Ostrava, gymnastika

7. 11. 2020 Odborný/doškolovací seminář pouze pro trenéry přípravek, Praha,  náplň: přednáška o komunikaci dítě-rodič-trenér, praxe – nová cvičení a hry pro atletickou školku, minipřípravu či přípravku
8. 11. 2020 Odborný/doškolovací seminář pouze pro trenéry přípravek, Brno,  náplň: přednáška o komunikaci dítě-rodič-trenér, praxe – nová cvičení a hry pro atletickou školku, minipřípravu či přípravku

Přihlášky na všechny výše uvedené semináře najdete ZDE.

—————————————————————————————————-

Oddíly/kluby nebo krajské atletické svazy, které se chystají vyškolit nové trenéry TAP, kontaktují Ivetu Rudovou (irudova@atletika.cz, mobil: 602 946 212) co nejdříve před plánovaným školením. Obdrží podrobné informace.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory