zpět na aktuality

Březen – měsíc (atletických) čtenářů

Tištěné knihy či brožurky jsou stálice, ve kterých lze najít inspiraci k různým činnostem mj. i pro tréninky malých atletů nebo hodiny tělesné výchovy na 1. stupni ZŠ.

Tým Atletiky pro děti přečetl, ohodnotil a doporučuje toto čtivo:
1. místo
Nejvyšší stupínek obsadila brožurka Atletika pro děti. Tato publikace obsahuje pouze atletická cvičení či vyzkoušené hry, věnuje se nácviku základních atletických disciplín či popisu nářadí, náčiní a pomůcek pro malé atlety. Podrobné informace k brožurce a jak ji získat, najdete na odkazu ZDE. Brožurka je určena pro trenéry i učitele.

2. místo
Na druhém místě se umístila knížka Sportovní příprava dětí, kterou vydalo nakladatelství Grada, autorem je Tomáš Perič a jeho kolektiv. Seženete ji přímo v nakladatelství. S touto knihou je spojen i druhý díl Sportovní příprava dětí 2, což je vlastně zásobník cvičení. Knihy jsou určeny hlavně pro trenéry malých sportovců.

3. místo
Pomyslnou bronzovou medaili získala kniha Hry a hraní pohledem ŠVP od Ferdinanda Mazala. Obsahuje velké množství skvělých her! Využitelná je zejména pro učitele/učitelky, ale inspiraci v ní najdou i trenéři a trenérky. Knihu vydalo nakladatelství Hanex.
—————————————————————————————————————————
Zanícení atletičtí fanoušci – čtenáři samozřejmě znají i časopis ATLETIKA, vydávaný Českou atletikou s.r.o.. Tento časopis vychází 4x ročně a obsahuje informace zejména z dospělácké atletiky. Občas se tam ale „vloudí“ i atletika malá – třeba v druhém čísle minulého roku byla věnována celá dvojstrana projektům pro děti do 11 let a podrobně rodinné atletice. Aktuálně máte možnost se s tímto časopisem blíže seznámit – nabízíme ZDARMA celý ročník 2019 (4 čísla), který vám zašleme (také zdarma) poštou. Pokud jste tedy zapojeni do našich projektů (Atletika pro děti, Atletika pro děti do škol, Atletika pro radost) a máte o časopisy zájem, napište nám na email: irudova@atletika.cz . Do emailu uveďte jméno a adresu pro zaslání a také název oddílu/klubu/školy, abychom věděli, kde působíte.

                                                                     Přejeme příjemné březnové čtení!

 

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory