zpět na aktuality

Atíkův kvíz pro trenéry

V rámci celotýdenní soutěže pro přípravky jsme pro vás připravili zábavnou atletickou doplňovačku.
Jak dobře znáte naše nejlepší atlety či pomůcky, které při tréninku používáte? Ověřte si svoje znalosti a přidejte se i vy, trenéři, k boji o návštěvu zajíce Atíka.

Text níže si zkopírujte, vyplňte tj. doplňte text do míst, kde jsou jen tečky a poté pošlete na známý email: irudova@atletika.cz , nejpozději do neděle 5. dubna. Text si také můžete stáhnout z přílohy.

Za splněný úkol získáte pro svůj oddíl/klub 3 body! A navíc i drobnou odměnu.

Tento úkol je určen pouze pro trenéry a trenérky přípravek z našeho projektu Atletika pro děti.

——————————————————————————————————————————-

Ahoj, jmenuji se ATÍK.
Narodil jsem se v roce …. tj. v roce, kdy se jedna z patronek projektu Atletika pro děti – Barbora Špotáková podruhé stala olympijskou vítězkou, a to na OH v ……. Jméno jste mi dali vy, byla totiž vyhlášena anketa. Hlavním maskotem Atletiky pro děti jsem byl až do roku …., kdy se v Praze konalo halové Mistrovství Evropy. Na tomto mistrovství byl maskotem můj kamarád ….. A ten pak jezdil za dětmi až do loňského roku. Pak jsem zase naskočil já! Oblékl jsem si svůj dres v ….. barvě. Ladí mi k tělíčku, které má …….barvu. A protože jsem atletický zajíc, musím umět běhat, skákat i házet.

Mojí nejlepší disciplínou je samozřejmě běh! Sprint jsem okoukal loni při MČR dospěláků, které se konalo v …. Honza Veleba tam totiž běžel tak rychle, že vyrovnal český rekord Zdenka Stromšíka. To je tedy vtipné, český rekord mají oba dva! Ten maskotový – zaječí držím aktuálně já. Stovku jsem běžel tak rychle, jako je součet časů těchto dvou nejlepších sprinterů tj. ….. s. Mrzí mě, že jsem neviděl běžet v hale našeho nejlepšího překážkáře Petra ……. (spal jsem zimním spánkem). Každopádně ty malé dětské modrožluté překážky snad zvládnu přeběhnout, vždyť jsou vysoké jen ….. cm.

Házení mi moc nejde (copak zajíc hází?!). Pěnovým dětským oštěpem jsem hodil jen 22, 28 m, což je o…. metrů méně než světový rekord Barbory Špotákové. Ve skoku jsem borec! Málem jsem přeskočil dětskou žíněnku pro skok daleký, jejíž délka je …..m. Na našeho nejlepšího dálkaře Radka ……. ale zatím nemám.

Nejvíce jsem loni trénoval vrh koulí. Na akcích Atletiky pro děti s námi totiž byl několikrát i náš nejlepší koulař Tomáš ………. Ukazoval dětem i dospělákům, jak se správně drží a odhazuje koule. A tak jsem to také zkusil. Samozřejmě s koulí nižší hmotnosti. Tu jeho bych asi ani neunesl, váží totiž……

Už se těším, až zase pojedu za dětmi. Třeba právě do vašeho oddílu/klubu: ……………………… A tebe, trenére/trenérko (napiš svoje jméno a příjmení): ……………… poznám, budeš mít totiž na krku píšťalku. Každý, kdo pošle doplněný tento článek, dostane od nás hezkou píšťalku na šňůrce, aby si mohl, až se vrátí společné atletění, odpískat první společný trénink se svými svěřenci! Ještě mi napiš, na jakou adresu mám tu píšťalku poslat: …………………………………………………………………………………………………………..

A teď se přiznej dospěláku: vyplnil jsi všechno sám nebo sis musel něco „vygůglit“?
……………………………………
Děkuji za vyplnění
Atík

Ke stažení

atíkův kvíz 01. dubna 2020

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory