zpět na aktuality

Školení trenérů atletických přípravek

První a zatím i poslední školení trenérů atletických přípravek (TAP ) v letošním kalendářním roce uspořádal atletický oddíl AC Domažlice 25. února v Horšovském Týně. Vyškoleno bylo 13  zájemců, 10 z pořádajícího oddílu, 2 účastnice byly z oddílu SKP Union Cheb a jedna z TJ Baník Stříbro.
Uchazeči dostali základní informace k vedení tréninku, vyzkoušeli si praktické vedení tréninku a svoje výstupy doplnili také seminárními pracemi. „Za zvláště přínosnou považuji přednášku zdravotnice paní Čejkové“, doplnil hodnocení vedoucí školení Zdeněk Šilhánek

Další plánované školení, které se mělo v březnu uskutečnit ve Vyškově, bylo už bohužel kvůli nouzovému stavu zrušeno.

Jak školit dále?
Vzhledem k tomu, že hlavními organizátory školení trenérů atletických přípravek  jsou oddíly a kluby, doporučujeme plánovat nová školení, až k tomu budete mít vhodné podmínky. Jakmile se rozhodnete školit, kontaktujte Ivetu Rudovou z ČAS a domluvte si podrobnosti.

Jak si prodloužit trenérskou kvalifikaci?
Kvalifikace Trenér atletických přípravek (TAP), stejně jako ostatní kvalifikace, je platná 5 let od vyškolení. K prodloužení slouží odborné/doškolovací semináře, které jsou zpravidla plánované na podzim daného kalendářního roku. Již nyní se můžete přihlásit na říjnové semináře ZDE.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory