zpět na aktuality

Závodíme po celé republice

Děkujeme, že jste vyslyšeli naši výzvu a píšete nám, jak závodíte.

Z jihomoravských Valtic (oddíl 4All Valtice) nám napsala trenérka Petra Piharová: „Atletických závodů uspořádaných 1. června ve Valticích se účastnilo 55 dětí z Valtic, Lednice, Mikulova, Sedlece, Lanžhota a Hlohovce. Připravili jsme pro ně běh na 60 m, hod medicinbalem, hod raketkou, skok z místa a skok do dálky. Všechny výsledky byly zapisovány a také vyvěšeny. Vzhledem k počtu dětí a skupin, jsme se rozhodli oficiálně vyhlásit pouze běžeckou část. Ti nejlepší běžci si odnesli medaile, ale na ostatní děti čekala taky sladká odměna a účastnický list. Počasí bylo nádherné, atmosféra úžasná. O mladé sportovce se kromě trenérů starali bývalí žáci místní základní školy“.

Na svátek dětí se atletilo také ve Vyškově (oddíl Orel Vyškov). „V našem oddílu zaznělo NA START dvakrát. Jednou na vrhačské loučce a podruhé na orelském sportovním areálu, kde nám odstartovalo 94 orlíků v kategorii staršího žactva až po benjamínky. Ta nejmladší byla dvouletá Gabrielka Hanáková. Děti závodily v běhu na 60 m, skoku do dálky, hodu tenisovým a kriketovým míčkem, nebo vrhu plným míčem. A jak to bývá, děti se snažily, ale když jde „do tuhého“, nedají nic zadarmo. Perou se o to, kdo bude rychlejší, kdo koho přeskočí, nebo přehodí. Svátek dětí a atletiky = spokojenost“, popsala svoje postřehy ze závodů trenérka Anička Málková.

Z Valtic i Vyškova nám kromě zprávy přišly i pěkné fotky. Společně s fotkami z ŠAK Chodov od Miloše Volka si je můžete prohlédnou ve fotogalerii níže.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory