zpět na aktuality

JESKA OLYMPIJSKÉ HRY

Reportáž ze soustředění malých atletů pražského oddílu SK Jeseniova nám poslala trenérka Vendula Vlachová:

Poslední dva červencové týdny jsme trávili na soustředění ve Strážném v Krkonoších. Dvou turnusů se zúčastnilo téměř 50 dětí 1. stupně spolupracující ZŠ Jeseniova, které navštěvují oddílovou Malou atletiku v SK Jeseniova.

Jelikož je olympijský rok, téma bylo jasné – OLYMPIÁDA!!!

Během týdenního pobytu v horách a za krásného počasí si děti vyzkoušely mnoho sportů, ať už známých – ATLETIKA, GOLF, MÍČOVÉ SPORTY, PLAVÁNÍ, nebo méně známých – DISCGOLF, ORIENTAČNÍ BĚH, ÚPOLOVÉ SPORTY, STŘELBA. Všichni si tak vyzkoušeli sporty jak individuální, tak i kolektivní.
Během týdne jsme stihli i celodenní výlet do nedalekého města Vrchlabí se zpáteční cestou vláčkem.

Jelikož se olympijské hry měly konat v Japonsku, vyrobili jsme si (a snědli) SUSHI, namalovali hůlky na japonské jídlo nebo si vyrobili japonský klobouk.
To vše proběhlo po rozdělení do týmů (národů), předání olympijského trika, po vyzvednutí sportovních akreditací a hlavně po zapálení olympijského ohně, přečtení olympijských slibů a v neposlední řadě pod olympijskou vlajkou. Celé JESKA OLYMPIJSKÉ HRY samozřejmě proběhly v duchu fair play!
Sportování jsme doplnili mnoha důležitými informacemi o daných sportech, o sportovcích nebo o Japonsku a hlavně jsme se naučili spolupráci, soustředění a celý týden jsme zakončili slavnostním vyhlášením a ceremoniálem.

Naší olympijskou vesničkou se na tyto dva týdny stal útulný rodinný penzion se skvělým zázemím, a i proto jsme si naší OLYMPIÁDU maximálně užili a prožili.

Malou fotogalerii najdete níže, více fotek ZDE

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory