zpět na aktuality

Atletický tábor v Polešovicích

Táborový deníček nám poslaly trenérky Renata Šimková a Zuzana Nedorostková.

Nechte se inspirovat!

ATLETICKÝ (SPORTOVNÍ) TÁBOR 17.8.-21.8.2020 AP Polešovjata (při AC Slovácká Slavia Uherské Hradiště)

Pondělí 17.8.2020
Dnes nám konečně začal náš již 4. atletický tábor. Sešlo se nás celkem 28. Někdy to bylo jako v úle, vždyť naposledy jsme se pořádně viděli v únoru. Počasí dopoledne přálo, tak jsme si dali pár koleček na rozehřátí, pořádně jsme se protáhli a pak hurá na netradiční štafety. Po dobré svačině jsme hráli různé hry – piškvorky, kámen, nůžky či hutututu. Po dobrém obědě nás ovšem zradilo počasí, ale s tím si my umíme poradit, a tak netradiční olympiáda proběhla v útrobách školy. Museli jsme sice upravit disciplíny, aby nedošlo ke zranění, ale ani to neubralo nic na skvělé atmosféře. Soutěžili jsme v hodu špejlí či hodu badmintonovým míčkem, skoku s batohem či skoku nazad a také probíhání kruhy. Odpoledne rychle uteklo a my se těšíme zítřejší na kolový výlet.

Úterý 18.8.2020 – 2.den
Dnes jsme měli vyrazit na kolový výlet, bohužel opět nás zklamalo počasí a kola jsme po dohodě s rodiči přesunuli na pátek. Ještě chvíli jsme dopoledne zvládli fotbálek a vybíjenou a Člověče nezlob se na hřišti. Pak nás déšť zahnal do tělocvičny. Tam jsme pokračovali ve hrách, užili jsme si spoustu legrace u her jako Puckové války, Vlci a ovečky či Dožeň míček. Po dobrém obědě někteří sledovali film, jiní hráli deskové hry. Po odpočinku jsme se protáhli při parkurovém běhu a pustili se za drobného mrholení do kruhového tréninku, kde jsme pořádně protáhli tělo na sedmi stanovištích. Na závěr přišlo oceňování medailemi a diplomy pro nejlepší ze včerejší netradiční olympiády.

Středa 19.8.2020 – 3.den
Dnes konečně celý den vydrželo počasí, tak jsme ho celý strávili venku. Ráno jsme začali den oblíbenými štafetami, po svačince jsme vyrazili na rozhlednu. Při stoupání nahoru už na některých byla znát únava z předchozích dní. Při cestě jsme si zahráli běžeckou tichou poštu, u které jsme se hodně nasmáli. Po obědě a odpočinku začal trénink hodů, kde máme velké mezery. Využili jsme toho, že s námi trénují Natka, která se věnovala oštěpu a Honza, který hází kladivem a diskem. Tak jsme se rozdělili na 4 skupinky a vyzkoušeli různé hody. Bylo velmi zajímavé sledovat techniky hodů a vrhů od starších atletů. Na závěr jsme rozdali čepice s logem tábora, které nám opět skvěle připravil pan Přibyl. A zítra už se těšíme do aquaparku a v pátek na kolo.

ČTVRTEK 20.8.2020 – 4.DEN
Dnes krásný slunečný den a malá odměna pro naše atlety – návštěva aquaparku v Uh.Hradišti. Při cestě na koupák jsme se dostatečně rozcvičili v parku a pak hurá na koupání. Rozdělili jsme se na 4 skupinky a postupně jsme se střídali na tobogánech, skluzavkách a skokáncích. Jedna skupinka vždycky masírovala svá unavená těla v teplých vířivkách. Užili jsme si krásný den a zítra hurá na kolo.

PÁTEK 21.8.2020 – 5.DEN
Opět za krásného počasí jsme se dnes vydali na kolový výlet po trase Polešovice – Uh.Ostroh – Ostrožská Nová Ves – Kostelany – Nedakonice – Polešovice. Nezbytné bylo poučení, přece jen nás vyjelo 32. Rozdělili jsme se na dvě menší skupiny a vyrazili. Cesta do Uh.Ostrohu vedla cestou necestou lužními lesy, což jsme hned poznali na začátku lesa, kde se objevily obří kaluže. Ale my jako správní sportovci jsme se nezalekli a vše jsme na kolech projeli. Po výjezdu z lesa jsme vypadali jako správní bahňáci. V Uh.Ostrohu jsme za odměnu dostali všichni výbornou zmrzlinu. Po krátkém osvěžení nás očekávala Ostrožská Nová Ves, kde jsme doplnili žaludky, vyřádili se u minigolfu, „přehazce“ či si zajezdili na lanovce. A pak už nás očekávali trenéři kanoistiky v areálu klubu, kde jsme si vyzkoušeli jízdu na kajacích. Po prvních rozpacích se do kajaků posadili úplně všichni. Byl to super zážitek. Pak už následovala cesta domů. Všichni zvládli v horku 35 km. Tím tábor skončil.

Všichni zaslouží za celý týden obrovskou pochvalu, opravdu byli hodní a zodpovědní. Moc jsme si to s nimi užili a máme radost, že se nám práce daří a už se těšíme na září na atletiku.

Trenérky Renata a Zuzka

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory