zpět na aktuality

Připravte se na nový tréninkový rok

Rozdejte atleťácké rozvrhy hodin
Stáhněte si z přílohy tohoto článku rozvrh hodin s grafikou Atletiky pro děti, vytiskněte a rozdejte svým malým svěřencům. Do rozvrhu si kromě učebních hodin samozřejmě poznamenají i časy tréninků.

—————————————————————————————–

Vybavte své svěřence tréninkovými zápisníčky
Opětovně je k dispozici Tréninkový zápisník mladého atleta, který vydal Český atletický svaz v rámci projektu Atletika pro děti. „Malí atleti si do něj mohou jednoduchou formou zapisovat vše to, co natrénují. Zapisování tréninkových jednotek a výkonů na závodech je totiž důležitou součástí sportovní přípravy“, vysvětluje koordinátorka projektů pro děti, Iveta Rudová.

Zápisník je oblečen do grafiky projektu, je tedy v oranžovo- žluté barvě a doprovázejí ho známé atletící postavičky holčičky a chlapce. Prioritně je určen pro děti ve věku 8-11 let, své uplatnění najde i u starších atletů z kategorie mladšího žactva. Pokud zápisník používají nejmenší děti z atletických školek, kteří ještě neumějí číst a psát, namísto slovního zapisování si mohou lepit zvířátka, která jim budou připomínat, co nového umějí. Zvířátka vyjadřují pohybové dovednosti nebo schopnosti, které si děti v tomto věku osvojují. Když je v náplni tréninku například překážková dráha, mohou trenéři nalepit dětem koníčka, pokud se hází, dostanou děti opici.

Jaké aktivity jednotlivá zvířátka představují?
žába a klokan – skok
zajíc a koník – běh (i překážkový)
kočka – akrobacie
lemur – gymnastika/akrobacie
medvěd – síla
opice – hod

Tréninkový rok malých atletů je v souladu se školním rokem, a tak by si měli vpisovat své záznamy do zápisníků už od září.

Jak zápisníky získat?
Zápisníky jsou ZDARMA určeny pro oddíly, kluby a další subjekty zapojené do projektů Pohybové gramotnosti (Atletika pro děti, Atletika pro děti do škol, Atletika pro radost). Neposílají se, je možný jen osobní odběr v určených místech.
V případě zájmu kontaktujte Ivetu Rudovou a domluvte se na předání ( 602 946 212, email: irudova@atletika.cz)

————————————————————————————

Inspirujte se brožurkou Atletika pro děti
Brožura  je základní metodický materiál pro trenéry malých atletů, který by neměl chybět ve vaší knihovničce. Více o brožurce najdete ZDE.

————————————————————————————-

Sledujte náš web a další sociální sítě
Nezapomeňte si dát náš web www.atletikaprodeti.cz mezi oblíbené. Jsme také na Facebooku: Pohybova gramotnost a Instagramu: taktéž Pohybovagramotnost

 

Přejeme úspěšný tréninkový rok s malými atlety!

Ke stažení

V01_rozvrh-hodin_web 28. srpna 2020

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory