zpět na aktuality

Jak probíhaly MIKULÁŠSKÉ TRÉNINKY v oddílech?

V týdnu se nám pozvolna rozběhly tréninky nejmenších. V některých oddílech slavnostně vyběhli na stadion, jinde spojili tréninky s mikulášskou nadílkou!

Dnešní Mikulášský běh opět proběhl na jedničku. Trošku nám zafoukalo, dokonce vylezlo sluníčko, co víc si přát…Děti plné nadšení, dětské úsměvy a skvělé výkony😆, všichni dostali krásné medaile a dárky od čerta a Mikuláše. Jsme rádi, že jste dorazili a uvidíme se na tréninku. Takto hodnotí běh trenérka Martina Slejšková z oddílu Hvězda Pardubice.

Jak vypadala Mikulášská nadílka na MALÉ atletice na Jesenince nám prozradila její trenérka Vendula Vlachová:

„Na sněhem pokrytém hřišti proběhla ve čtvrtek 3.12. MIKULÁŠSKÁ NADÍLKA pro MALOU ATLETIKU. Děti si vyzkoušely překážkovou dráhu, házení na cíl i do dálky, cvičení na lavičkách, hledání adventního kalendáře, „krmení zvířátek“, cvičení na žebříku, přenášení brambor a nechyběla ani koulovačka, povídání s MIKULÁŠEM, koledy a básničky s ANDĚLEM a trocha řinčení řetězů od ČERTŮ“ 

 

V jihomoravském oddíle Orlík Vyškov uspořádali již tradiční Mikulášský běh. Jak se dařilo dětem i dospělým se dozvíme od trenérky Lenky Voráčové:

„Nad konáním šestnáctého ročníku Mikulášského běhu – Memoriálu Milana Dvořáka dlouho visel velký otazník. Nakonec se organizátoři rozhodli tento tradiční závod i přes nutnost splnění přísných hygienických pravidel přece jenom uspořádat a určitě nelitovali. A radost ve tvářích všech závodníků jim byl určitě velkou odměnou. Závodilo se téměř celý den na tratích od 200 m do 4,8 km v areálu atletického stadionu v parku. Nejprve se na 900 m dlouhou trať vydaly přípravky, mezi dívkami to stříbrně zacinkalo druhé Maje Tomanové, desátá byla Kika Dorazilová a mezi chlapci čtvrtý Adam Doležal. Následovaly je mladší žákyně, kde svou stříbrnou sestru napodobila stejným umístěním Stela Tomanová, na děleném 9.-10. místě pak skončila Monika Trojancová. Mezi staršími žáky byl šestý Filip Křížek. Dopolední program pak pokračoval závodem jundoru, kde jsme měli hned trojnásobné zastoupení. Velmi pěkným výkonem se tu prezentovala Ivanka Kobylková, která s náskokem vyhrála kategorii dorostenek ve velmi kvalitním čase. Třetí příčku pak obsadila Anička Halasová. Posledním závodem dopoledního programu pak byl hlavní závod v kategorii dospělých. Orel reprezentovala čtveřice statečných a vedli si skvěle – Vlaďka Doležalová vystoupala na bronzovou příčku a ani chlapi se neztratili.  Odpoledne se pak představily naše minipřípravky. Mezi „stálicemi“ se objevila i nová tvářička Karolínka Pavlíková, která krásně zvládla 400m trať. Na stupně vítězů se tentokrát probojovala jen Markétka Hanáková, která i přes pád v úvodní zatáčce doběhla na 3. místě. Ale čertík nám nadělil spoustu „brambor“ – svoje si odnesli Anežka Halasová, Pepa Grec a Lucka Doležalová. Všem závodníkům patří velká gratulace a poděkování za vzornou reprezentaci oddílu. A snad se v příštím roce budeme setkávat častěji a ve větším počtu“. 
V týdnu měly první tréninky i děti z oddílu AP Polešovjata ve Zlínském kraji. A jak hodnotí tréninky trenérka Renata Šimková?:
První tréninky po 2 měsících, nádhera, spousta legrace, zážitků, milých úsměvů, co víc si můžou trenérky přát. Ani venkovní prostředí nás neodradí, hlavně, že zase můžeme sportovat a být hlavně spolu.
Děti z oddílu Triatlet Karlovy Vary trénují všude, kde je to možné a zajímavé. Prozradila nám trenérka Evelina Neckářová:
Trénujeme v lese, v areálu Rolava, v Meandru Ohře,ale i na kolonádě 🙂

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory