zpět na aktuality

Jak trenéři soutěžili v SILVESTROVSKÉ TOMBOLE ?

Trenéři, ale i rodiče dětí měli možnost zasoutěžit si a získat v naší již tradiční silvestrovské tombole krásné ceny.
Jak trenéři vynaloží se svojí výhrou?
Přidáváme několik vydařených básniček, podnětů pro hry apod….
Trenérka Zuzka Nedorostková, Polešovice
Rok uběhl jak voda
a opět je tu silvestrovské tombola.
Všichni trenéři ji máme rádi,
s atletikou jsme velcí kamarádi.
Triček není nikdy dost, 
prosím černé (L) jedno pro radost.
Na tréninku v létě slunce hodně svítí,
proto je fajn na hlavě kšiltovku míti.
Dárečky z atletiky do Polešovic letí,
máme rádi atletiku pro děti.
Trenérka Katka Zouharová, AC Praha 1890
Hra se svačinovými boxy: děti rozdělíme do družstev (červené, modré, zelené, žluté). Na cílové čáry položíme krabičky, v nich očíslované kartičky v barvě  družstev, ovšem promíchané a namátkou rozdané do krabiček. Na startovní signál běží první běžec z každého družstva, prohledá libovolnou krabičku….snaží se najít jedničku ve své barvě. Když má, vrací se zpět  a startuje další, který hledá číslo 2 až pokračujeme do vysbírání své barvy…
Letní hra na atletické soustředění s využitím lahviček: Závod družstev. První vybíhá k místu, kde je lahvička (bez víčka), běží s ní ke kádi s vodou, nabere vodu, běží k cílovému místu (cestou překonává překážky, leze tunelem….). V cílovém místě do připravené nádoby vylije to, co mu zbylo. Vrací se zpět, cestou odloží lahvičku na určené místo. Dotykem ruky předá štafetu druhému. Všichni se střídají dokud nenaplní určenou nádobu „přes okraj“.
Trenérka Monika Štěpánková, Chrudim
Lákavá nabídka tomboly ve mně vyvolala vzpomínky, kdy jsme se sestrou a tatínkem stáli podél trati v Běchovicích, fandili a drželi pěsti naší mamince, která se opakovaně tohoto běhu zúčastňovala.
Ráda bych tento legendární běžecký závod s nejdelší tradicí v Evropě přiblížila i našim malým atletům. Děti běhají rády, o to raději, když jim zpestříme uběhnuté metry nějakou hrou, příběhem.
Trať by mohly děti zdolat formou nekonečné štafety. Podle počtu děti rozdělíme do stejně početných družstev, stanovíme vzdálenosti, které děti poběží, než předají štafetový kolík dalšímu členovi družstva. Vzdálenost jednotlivých úseků je dána počtem dětí v družstvu a celkovou délkou trati – v tomto případě délkou závodu v Běchovicích, tady 10 031 m. Převýšení na trati by mohly nahradit různě vysoké překážky (překážky, kužely, frekvenční žebřík apod.), které je nutné během závodu překonávat. Věřím, že si v tomto běhu nesáhnou tolik na dno, jako účastníci skutečného závodu, ale přesto budou mít stejný pocit vítězství a radost z týmové soutěže v cíli.
Trenérka Růžena Sedláková, Atletika se Lvíčkem, Prachatice
Papírové medaile bychom využili nejenom jako odměny, ale po zalaminování některých z nich bychom je použili při hře:
1, Děti se rozdělí do několika skupin. Na začátek se postaví děti a na konec položíme medaile. První dítě běží k medailím, vezme si jednu a pokud má na ní 1 udělá jeden dřep, pokud má 2 udělá dva dřepy, pokud má 3 udělá tři dřepy a běží zpět. Skupina, která se jako první vystřídá, vyhrává.
2, Děti rozdělíme do skupin. 5m od startu postavíme kužel s č. 1, 10m od startu kužel s č. 2  a 15m od startu kužel s č. 3. Podle počtu skupin rozdělíme medaile. Na start před děti položíme medaile. Kdo má jedničku běží ke kuželu č. 1, s dvojkou ke kuželu č. 2.Vyhrává ta skupina, která je jako první.
Kometky na házení bychom využili k nácviku hodu a při hře:
1, Lov na mamuta – děti se z určité vzdálenosti (která se bude měnit) strefují do prostěradla, kde je namalovaný mamut.
2, Semafor – do určité vzdálenosti dáme zelený, hned za to žlutý a za něj hned červený. Děti rozdělené do skupin se postupně z určité vzdálenosti strefují. Kdo se strefí do zeleného kroužku – zařadí se na konec, kdo se strefí do oranžového kroužku udělá 2 kliky a kdo se strefí do zeleného kroužku udělá 5 kliků. Dítě hází tak dlouho, dokud nezasáhne jeden z kroužků. Vyhrává ta skupina, která se jako první vystřídá.
Trenéři Radek @ Jitka Vastlovi, Triatlet KV
V triatletu s kometkami ,
budem házet mezi námi..
V novém roce z jara v létě ..stále,
učit se tak házet půjde nám snáze.
Naši malí atleti uvítají kometky,
jako dárek od Dity. 
Sledujeme dění v Praze, 
přestože nám je ve Varech blaze. 
V Triatletu fandíme vám 
v nápadech i podpoře,
sejdeme se v příštím roce, 
třeba u nás na dvoře 😂. 

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory