zpět na aktuality

První týden ZIMNÍ ATLETICKÉ VÝZVY je za NÁMI! Jak sportují oddíly?

Máme za sebou první týden ZIMNÍ ATLETICKÉ VÝZVY a k nám se dostávají krásné pozitivní ohlasy, první obrázky a fotky z rodinného sportování. Počasí přálo běžkám, běhu i chůzi, to vše se do výzvy počítá. Prohlédněte si foto report z prvního týdne a nechte se inspirovat nápady trenérů 🙂

Trenérka Monika Stindlová z AP Jalubí se snaží každý den připsat do týmové soutěže minimálně 10km chůze.  Má přihlášených 20 rodin a 2 trenérky, které podporují soutěžního ducha mezi rodinami. Úplně první dvě rodiny si zapsaly do deníčků 12km a 16 km chůze.

To ve dvou spřátelených pražských oddílech Atletika Človíček a Atletika Sparta Praha už od začátku soutěží, kdo bude lepší. Vedoucí trenérky zřídily rodinám sdílenou tabulku, kde je vidět, kdo přispívá kolika kilometry a píšou si mezi sebou rodiny i vzkazy a potkávají se na procházkách. Situace je o to napínavá, že přihlášené rodiny jsou většinou rozděleny na polovinu (mladší dítě je z Človíčku a starší sourozenec je členem Sparty).  Věřím, že soutěžení jim vydrží do konce soutěže. Človíčci zatím po týdnu vedou o 400km, ale není soutěži konec. Zvítězí pravidelné společné sportování a týmový duch.

Milý Atíku !!! Zdraví tě Orlík Vyškov!  Hlásíme, že jsme se připojili k Tvé zimní atletické výzvě a budeme s rodiči, trenéry a všemi sportuchtivci pilně chodit a běhat zimní kilometry. I nám tu konečně napadl sníh. A nebylo ho málo, takže jsme si s ním na tréninku opravdu užili. Nejprve rozcvička s košťaty a hrably – ale dráhu jsme nakonec pod závějemi našli. Pak správná koulovačka s nácvikem techniky hodu na cíl. Sněhové koule jsme taky využili při našem speciálním biatlonu a hlavní roli měl sníh při stavění našeho orlíkovského sněhuláka – kamaráda pro Atíka. Do tělocvičen sice teď nemůžeme, musíme trénovat jen jednotlivě a podle všech nutných pravidel – ale opravdu to jde a už se všichni moc těšíme, až zase budeme všichni pohromadě!

 

Věříme, že se do výzvy zapojí co nejvíce rodin z našeho oddílu AK AHA Vyškov a všichni trenéři tak půjdou všem příkladem. Vzhledem k tomu, že o společné tréninky a závody je u nás vždy velký zájem, doufáme, že tomu tak bude i v této výzvě a nachodíme a naběháme móóóc kilometrů 😉. Já sama jsem si naordinovala výzvu jako kompenzaci k home office, a už mám nasbíraných krásných  74 km.  A vzkaz pro Atíka:  Atíku, už se na tebe ve Vyškově těšíme!

 

Trenérka Lenka Samková ze sportovního oddílu LS Kladno nám prozradila, že za oddíl Liščat je přihlášených 40 rodin a 5 trenérů. Všichni zúčastnění si mohou zapisovat své snažení a společné kilometry do tabulky. Po prvním týdnu překročily rodiny 200 kilometrů. Trenéři jdou rodinám příkladem a každý den zapíší do tabulky nejméně 5km chůze.

Do soutěže se stále mohou oddíly hlásit. Více informací a možnosti přihlášení hledejte na webu ➡️ https://www.atletikaprorodinu.cz/…/soutez-pojdte-s…/
Generálním partnerem projektu Pohybová gramotnost je Česká spořitelna.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory