zpět na aktuality

Druhý týden ZIMNÍ ATLETICKÉ VÝZVY je za NÁMI! A tady máme reporty z oddílů:-)

V Hradci Králové máme více rodin, které díky situaci odjeli na chalupy do hor. Chodí na procházky, běhají, běžkují a někdy i lyžují.  A pozor – podle vyjádření mamky Vandy jdou kilometry do stovek, napsala nám trenérka L.Perunová.

 

Jako trenérka nejmenších atletíků v oddíle AC Česká Lípa jsem se snažila rodiče i děti inspirovat a každý den chodím do práce a z práce pěšky a o víkendu se snažím přidat kilometry delším výletem se psem. Díky nemoci nemám tolik kilometrů, ale věřím, že druhá půlka bude lepší- svěřila se nám trenérka Jana Sussnerová.

 

Trenérka Markéta Plevová z AK AHA Vyškov nám napsala, jak je to u nich v oddíle. Výzva nás velmi zaujala, kilometry přibývají, o víkendu jsme byli s trenérkou Kristýnou v Ostružné, zkontrolovat místo našeho letního soustředění. Zvládli jsme ujít 11 km a cestou potkali i další členy našeho oddílu, ti zvládli 20 km na běžkách. Rodiny si kilometry poctivě zapisují, máme od pár kilometrů až po stovky, záleží na věku dětí a kondici rodičů. Doufám, že se k nám ještě pár rodin přidá a kilometry budou přibývat.

 

Hlásíme se z USK Provod Ústí nad Labem. Jsme moc rádi za tuto akci, která mnohé rozhýbala! Dle mých informací je zapojeno cca 45rodin a snad všichni trenéři. Hodně pozitivních ohlasů bylo ve chvíli, kdy se mohly započítat i běžky. Sněhové podmínky jsou ideální a tak by byla velká škoda nevyužít tak komplexního a sezónního sportu. A protože vím, že někteří makají opravdu hodně, tipuju celkově 73867km. Je těžké odhadnout, zda víc chůze, nebo běhu, ale se zařazením běžek a současných podmínek možná víc běhu :). Tak snad není můj odhad moc smělý! Držíme palce všem zúčastněným a přejeme hodně zdraví!, trenérka Jarka Konečná.

 

A jak hodnotí akci někteří z rodičů z oddílu Orlík Vyškov? Taří se nám více hýbat, než kdyby jsme nedělali tuhle soutěž, takže jsem za to rád. Více se nám daří o víkendech, kdy není tolik povinností, ale snažíme se i utrhnout v týdnu na nějakou tu pohybovou aktivitu. Udělal jsem si takovou přehlednou tabulku v Excelu, kde každý den zapisujeme  a mám tak přehled jak nám to společně jde.

U další rodiny mají také s kilometry jasno:

Julinka: chůze – 52,6km

Hanka: chůze – 52,6km

Tom: chůze – 27km , běh – 197,5km

Snažíme se, co to jde, i když zima je pěkně vlezlá. Ale pohyb potřebujeme, tak aspoň procházkujeme. Taťka to teda pěkně dohání během.

 

Milý Atíku, zasílám kratičké info z Jalubí: Ani po 14 dnech Výzvy trenérka nepolevila a drží své stanovené minimum 10 km na den (chůze, někdy v kombinaci s během:) A baví mě to čím dál víc 🙂 Rodiny se také činí a vyráží do terénu, odkud zašlou fotku s komentářem o nachozených nebo naběžkovaných vzdálenostech:-) Někteří si však svou aktivitu velmi střeží a věřím, že své eso z rukávu vytáhnou pak konečně při zapisování výsledků😉 Přeji všem radost z pohybu a spoustu nezapomenutelných zážitků, napsala nám trenérka Monika Stindlová z AŠP Jalubí.

 

Trenérka Renata Šimková nám poslala kratičkou zprávu, jak se daří rodinám v oddíle AP Polešovice. Musím říct, že jsi tedy nejvíc vyhecovala trenérky.Já, která normálně nechodím, ale jezdím na kole, teď  šlapu i 10km denně. Vyrazili jsme na běžky, vyšplhali na Cimburk a dolů to pak byla jízda. Chodím napříč Hradištěm a teď se chystám vzít to z Polešovic pěšky do UH, což je 12,5km. Trenérka Zuzka chodí všude a stále. A ostatní vyráží do přírody v okolí – Chřiby, Bílé Karpaty a tak, někteří boby, jiní běžky apod. Report od rodičů: Vyrážíme do terénu ať je mlha, slunce, sníh, mráz či déšť… Už máme pár desítek km nachozených a naběhaných… Sice jsme trochu limitovaní nejmladším členem, ale každý kilometr se přece počítá.

 

TJ Sokol SG Plzeň-Petřín hlásí, že rodiče poctivě a pilně zapisují a zdolávají společné kilometry. Maminka Markéta poslala fotku s příspěvkem: „povedlo se, díky! 45 km chůze a 5 km běhu a na fotce syn Adam opravdu venku běhá se štítem kapitána Ameriky 😁“. Rodina Branných se pochlubila svými výkony takto: syn Vojtěch (2013) 19km chůze + 15km běh, tatínek  Luděk (1970) chůze 83km + běh 27km. Děkujeme trenérce Karolíně Prokopové.

 

Do soutěže se zapojil i oddíl z Třince. Trenérka Jana Sasynová nám napsala, jak motivují své děti. Např. jsme měli Lednovou výzvu – *Cestou necestou po modré a žluté z Tyry Hájenka na Ostrý. * . Děti hledaly v přírodě skryté indicie a hádaly tajenku. V další výzvě obcházely v projektu města Třince – Třinecké lavičky –  Je jich celkem po celém Třinci 20, na lavičkách je kousek věty a dohromady tvoří příběh člověka, který ve městě žil. Ostatní běhají, chodí a pilně zapisují do deníčku. Děkujeme za krásný projekt a přejeme pěkný den.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory