zpět na aktuality

DOBOJOVÁNO, aneb skončila soutěž POJĎTE S NÁMI DO TOHO!

Bylo to prima

Moc mě to bavilo 😊

Byla to bezva výzva !

Bylo to skvělé, miluji běhání!

Takové bylo naše společné měsíční sportování, aneb Pojďte s námi do toho! Soutěž nám nemohl zahájit nikdo jiný, než námi a vámi známý a velmi oblíbený zajíc Atík. Od pátku 15.1. si děti, rodiče, prarodiče a trenéři zapisovali své kilometry zdolané v chůzi nebo běhu. Nejdůležitější byla radost z pohybu a společně strávený čas sportováním. Velkou zásluhu na zápolení v oddílech mají i trenéři, kteří se stali na měsíc motivátory pro své kolegy i děti s jejich rodiči.

Zajíc Atík celou soutěž bedlivě sledoval, podporoval snažení dětí i dospělých a sám šel příkladem. Za měsíc ušel krásných 88,5 km. Nejvíce se ale těší, za kým se pojede podívat do oddílu na trénink!

A jak soutěž dopadla? Kdo zdolal nejvíce společných kilometrů?

3224 účastníků

64 oddílů

1613 dětí

1611 dospělých osob

 

Celkem 415 328,2 kilometrů

– chůze 289 511,7 společných kilometrů

– běh 125 816,4 společných kilometrů

 

A kdo zvítězil s celkovými počty?

USK Provod Ústí nad Labem, 172 účastníků s celkovým počtem 21 884,22 km

Atletika Človíček Praha, 174 účastníků s celkovým počtem 21 432,45 km

TJ Slezan Frýdek – Místek, 142 účastníků s celkovým počtem 20 832,46 km

Nejvíce nachozených kilometrů zapsala Atletika Človíček v počtu 17 086 km. Nejvíce naběhaných kilometrů si připsal za 8920 km oddíl TJ Slezan Frýdek – Místek.

Mnoho oddílů nám posílalo reporty, fotky apod. Proto jsme se rozhodli, že zajíc Atík ještě vybere z těchto oddílů jeden, kam se pojede podívat na tréninky. A kdo to byl????? AP Jalubí !!! Moc gratulujeme 🙂

Jak hodnotí akci trenéři zúčastněných přípravek?

Moc ráda bych poděkovala všem, za super výzvu Pojďte s námi do toho!  Jako trenéři vytváříme výzvy pro naše svěřence a jejich rodiče, aby nezaháleli a měli motivaci alespoň trochu sportovat, už od října. Tato výzva byla úžasná v tom, že jsem se ji účastnili i my trenéři. A to nás moc bavilo. Protože SK Nové Město nad Metují je v podhůří Orlických hor, je zde spousta příležitostí k běžkování a bylo moc fajn se na běžeckých tratích potkávat s dětmi, jejich rodiči a někdy i prarodiči. 

V pondělí 15. 2. 2021 jsem vyšla na dlouhou procházku krásnou zasněženou krajinou okolo Vyškova. Dnes naposled si můžu připočíst kilometry do soutěže APD „Sportování nás baví“, ale sportovat tímto stylem (výklus, vychození, dlouhé procházky) budu pokračovat dále. Potkávám Julinku s maminkou a s pozdravem „ahoj, sbíráme km“ se míjíme. Už bývá zvykem, že atletika pro děti zve naše malé sportovce, a celé rodiny ke sportu. Bylo to tak před „covidovou dobou“, je to i přes „dobu covidu“. Pokračuji chůzí dál a potkávám trenéra Martina s rodinou. Usmějeme se na sebe a „je to super výzva“ slovy chválí pohyb. Přemýšlím! Raději bysme my trenéři děti „honili“ po tělocvičně. Měli bychom přehled, radost i výkony. A teď? A tak se stávám svědkem toho, že orlíkovská rodina, která je opravdu veliká, se zapojila do soutěže s radostí a ve velkém stylu. Věřím, že vyhrajeme a přivítáme Atíka v naší orlíkovské rodině. Ale i kdyby ne, pro mě jste vítězi. Máme rádi pohyb, máme rádi atletiku!!

Musím říct, že nás výzva nakopla, skvělý nápad. Některé rodiny se opravdu hecly a nás překvapily. Ohlasy jsou velmi pozitivní, níže posílám jeden za všechny. Myslím si, že aspoň na chvíli jsme zapomněli na tuto zlou dobu. Napřed to vypadalo, že rodiče jsou unavení z celé té doby a moc se jim do ničeho nechce, ale asi po týdnu se začaly objevovat první vlaštovky a postupně se hecování stupňovalo, což jsem zkusila i na vlastní kůži, napřed mi stačilo 50 km za týden a poslední týden už to bylo přes 100km. Je neuvěřitelné, jak si to hlava sama vyžaduje, i když tělo už toho mělo dost.  Ale nevzdali jsme to a ta radost na konci byla obrovská. Vše jsme společně sdíleli na našich polešovických FB stránkách, o to víc toho začalo přibývat. A my pokračujeme, když už jsme tak správně nakopnutí. Snažíme se rozhýbat všechny děti, myslím, že u těch počítačů tráví moc času a je vidět, že jim pohyb nesmírně chybí.  Ještě jednou děkujeme za super výzvu, jste skvělí.  

Jako trenérka by jsem raději trénovala s celou „smečkou“ dětí, ale v tomto bláznivém období táto výzva přišla vhod a já  za ní děkuji.

Děkuji za soutěž, jako trenérka jsem jednou šla i se skupinkou dětí na Vaňovský Vodopád v Ústí nad Labem

Díky moc za inspiraci a nakopnutí, oceňuju Vaši snahu! 🌻

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory