zpět na aktuality

Oddíly vyrážejí do Tokia!

Tréninky sice skončily, ale je tady soutěž DOBĚHNEME, DOSKÁČEME, DOHÁŽEME do TOKIA, kde se konají letní olympijské hry!
V mnoha oddílech proběhly poslední letošní tréninky. Děti obdržely mapky, do které si po celou dobu mohou zapisovat naběhané, naházené nebo naskákané kilometry. Rodiče jim mohou pomáhat a společně i cestovat.

Posílám krátkou reportáž ze soustředění orlíků. 40 orlíků (přípravka, minipřípravka) se vydalo Cestou na Olymp už v pondělí a putovat budeme až do pátku. Cestou plníme výzvu „doběháme, doskáčeme a dohážeme do Tokia“. V pondělí jsme skákali do dálky, skákali do výšky, skákali do vzduchu, skákali po dráze a skákali do tance. Bylo veselo, tak jak při skákaní má být. V úterý nožky Orlíků dělali to, co je baví nejvíc. Běhaly po tartanu, po trávě, rychle i pomalu, do kopce i z kopce, za i vedle míče, s vodou na hlavě i proti vodě. Prostě rozhodli  se uběhnout maraton, jako Emil Zátopek, aby se doběhali do Tokia. Podařilo se. Na konci je čekala zasloužená odměna – voňavé špekáčky. Třetí den se Orlíkům moc povedl. Přes veliké vedro, které je po celé republice, ale nejvíc na Moravě, házelo se ostošest. Jejími pomůcky byli malé, velké a šišaté míče, raketky, medicinbaly. A tak se házelo: vysoko, daleko, přes hlavu, do terče, v písku, z rozběhem i z místa.  Radost pohledět! Máme všichni dobrou náladu, ani to horko nám nevadí. Pátý den. Chůze! Cestou – necestou, lesem – nelesem, všude nás bylo plno! Orlíci pocítili, jaké těžké to bude mít slovenský chodec Matěj Toth a česká chodkyně Terezka Durdiaková na Olympiádě v Tokiu, aby si vychodili medaile. Orlíci na Olymp dosáhli a medaile dostali. A nejen oni, ale i bohyně!

Za Orlíky, trenérka Anička

Jako správná trenérka  taky mířím do Tokia – skáču, běhám, lítám, pádluji, ničeho se nebojím. Minulý týden jsem to vzala přes Řecko, kam jsem se přesunula letadlem. Ani na zasloužené dovolené jsem nelenila – stále jsem byla v pohybu – loď, kajak, plavání, chůze, minigolf, ve dne či v noci, prostě od všeho trošku, chůze po rukou po mořském dně taky nebyl špatný. A Teď už mířím na tábor, kde s některými atleťáčky budeme hltat další kilometry a v srpnu nás ještě čeká společné soustředění. Za Polešovické, trenérka Renča

 

Pošlete nám i vy vaši mapku a pochlubte se, kolik již máte zdolaných kilometrů!

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory