zpět na aktuality

Děkujeme za účast v soutěži Doběhneme, doskáčeme, dohážeme do Tokia

Se začátkem prázdnin jsme spustili soutěž DOBĚHNEME, DOSKÁČEME, DOHÁŽEME do TOKIA, kde se konaly letní olympijské hry! Zúčastnilo se na 60oddílů se svými dětmi a jejich rodiči. Děti obdržely mapky, do kterých si po celou dobu zapisovaly naběhané, naházené nebo naskákané kilometry. Rodiče jim mohly samozřejmě pomáhat a společně cestovat. Dostaly jsme mnoho krásných fotek a zápisků z cestování. Níže přinášíme pár z nich. Začátkem září byla soutěž ukončena, vyhodnocena a všem oddílům jsme jako poděkování poslali pro děti certifikáty, tetovačky s Atíkem a na trenéry čeká krásná odměna.

V průběhu prázdnin jsme zveřejňovali na webu příspěvky z oddílových soustředění. Jak se všem dařilo? Podívejte se do naší fotogalerie !

Atík všem děkuje a těší se do další společné soutěže 🙂

 

 

V Polešovicích jsme měli poslední tréninky před prázdninami. Všichni  jsme odpískali start a společně vyrazili do Tokia, pro začátek jsme ve vedru zvládli 5 km. Atleti jsou nadšeni, tak snad jim to vydrží. Nemohlo chybět ani loučení s páťáky, kteří odchází už do UH a taky dostali svá vysvědčení, tentokrát se samými jedničkami za snahu a píli v tomto šíleném roce.

V Plzni už je předáno a odstartováno, zahájili jsme to oběhnutím atletického oválu:)

Posíláme první kilometry naší Kačenky Chrenčíkové(zatím 106km). Kačenka vyrazila do Tokia na koni. Příští týden nás čeká týden turistiky v Jeseníkách. Pošleme další informace.

Zúčastnily jsme se s dcerou soutěže APD „Doběhneme, doskáčeme, dohážeme do Tokia“. Jsme z USK PROVOD ÚStí nad Labem a společně jsme do zahájení OH zdolaly 8 703 km. Autem, pěšky, na kole, na koloběžce, jízdou na pennyboardu, na paddleboardu, na windsurfu, jízdou na lodi a kruhu, plaváním, potápěním, házením kamenů či chozením a běháním ve vodě. Pravda, největší část 8 000 km bylo autem, zbývajících 700 km vlastní silou:-)

Naše „cesta do Tokia“ začala cestou do Svrčovce u Klatov pod stan, kde každý rok trávíme pár dní ještě s dalšími rodinami. Letos bylo asi 25 dětí, takže bylo o zábavu postaráno. Posílám fotku stanu a Emičky ranní outfit:-), odjezd na kolech na Švihov, jedna fotka z bazénu z Kdyně, kde byly děti k nezastavení, jedna fotka z tématické hippies párty, strašidlo z noční bojovky a z vyhlášení sportovního dne. Nevím, jestli doběhneme až do Tokia, ale určitě si ty prázdniny užijem :-).

Společně jsme vyrazili strojem času na náš tábor na Žitkové. Za celý týden  jsme procestovali spoustu století od pravěku až po dnešek – byli jsme v 1.republice, na dvoře Jana Lucemburského, v pravěku, ve století páry. Samozřejmě jsme nemohli minout starověké Řecko, kde jsme se účastnili olympijských her – závodili jsme v šesti disciplínách – sprintu, běhu, hodu kamenem, hodu oštěpem, závodu trubačů, trojskoku a Eliška se dokonce ve své kategorii stala vítězkou. Za týden  jsme každá zvládli asi 65 km naběhat, naskákat i naházet.

Našich 33 atletů z oddílu A.C. Sparta Praha obdrželo mapky, do kterých si každý den zapisovaly naběhané, naházené a nachozené kilometry  v rámci tréninků nebo odpoledních společných aktivit.  Každý den jsme začínali rozcvičkou, po snídani se děti rozešly do čtyř skupin a celé dopoledne trénovaly hody a vrhy, rychlost a reakční rychlost, zdokonalovaly se v překážkách a také posilovaly s vlastní vahou. Odpoledne  v rámci týmů soutěžily v nejrůznějších závodech a hrách. Sbíraly při nich body do celotýdenního zápolení mezi týmy. Samozřejmě nemohla chybět diskotéka, opékání špekáčků, při nepřízni počasí také karetní hry a sledování Olympiády v Tokiu v přímém přenosu. Také jsme vyrazili na celodenní výlet.

Posílám průběžné „hlášení“ z prázdninových aktivit Rafaela z Orla Vyškov. I když letos nemáme tak akční prázdniny jako předchozí roky, snažíme se nelenit. Kombinujeme atletické stadiony, návštěvy na okolních planetách, prehistorické parky a olympijské disciplíny. Zatím jsme napočítali 286 kilometrů. A naše prázdniny ještě neskončily …

Posílám poslední km do Tokia, více už jich bohužel nebude. Některé výlety jsme kvůli počasí museli zrušit a už na ně nepřišel čas. Celkový počet km za prázdniny je 2560 km. 

Hlásíme, že za přípravku SKP Nymburk, ročník 2010-2011 děti celkem nasportovaly 19378,18km. 

 

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory