zpět na aktuality

Atletika mezi top navštěvovanými sporty na festivalu v Brně

V pátek 4.2.2022 v Brně odstartoval Olympijský festival. Součástí festivalu byla i ATLETIKA  ve spolupráci s VSK UNI Brno Pohybová gramotnost a Česká atletika.
Za celou dobu konání festivalu se zúčastnilo na 50 tis. návštěvníků. Dopoledních programů využilo na 7000 dětí ze všech okolních škol. Atletika se tak stala 3. – 4. nejnavštěvovanější disciplínou/ soutěží na olympiádě.
Moc děkujeme za organizaci VSK UNI Brno 🙂
VIDEO z celé akce najdete ZDE!
Jak celou akci zhodnotil vedoucí atletiky, David Klézl ?
Zimní Olympijský festival v Brně se uskutečnil od 4.2. do 20.2.2022. K vidění zde bylo celkem 16 stanovišť s různými sporty, zaměřené především na zimní olympijské sporty, které mohli návštěvníci sledovat na velkoplošných obrazovkách v přímém přenosu z Pekingu. Poté bylo možné si tyto sporty vyzkoušet na vlastní kůži a porovnat se s nejlepšími sportovci z celého světa. Dopolední programy využívaly především školní zájezdy, a o víkendech se zde tvořily fronty již před vstupními branami. Doufám, že děti našly zalíbení v některé ze sportovních aktivit, a jako zástupce atletického stanoviště doufám, že děti atletický stánek oslovil natolik, že rozšíří naše řady atletického oddílu VSK Univerzita Brno. Děti s rodiči si mohly vyzkoušet skok z místa, přeskoky nízkých i vyšších překážek. Nejlepší skokani byli zapsání na tabuli rekordů:
  • Kategorie 5-7 let: Jakub 112 cm
  • Kategorie 8-10 let: Teo 163 cm
  • Kategorie 11-15 let: Ondra 205 cm
  • Kategorie 16 let +: Lukáš 256 cm
Pohledem atleta reprezentanta Daniela Kotyzy:
V pátek 18.února jsem si udělal čas ve své sportovní přípravě a zavítal jsem na brněnský Olympijský festival. Již při vstupu mě příjemně překvapilo kolik dětí se festivalu zúčastnilo. Bylo zde k vidění mnoho sportovních stanovišť s různými sportovními soutěžemi a děti si tedy mohly po dlouhé covidové pauze znovu zasoutěžit a přijít na chuť v mnoha případech zatím nepoznaným sportovním odvětvím. Za sebe doufám, že si zde děti vyzkoušely nové zajímavé sporty, a že možná v budoucnosti budeme moct některé z těchto mladých sportovních nadějí sledovat na Olympijských hrách.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory