zpět na aktuality

Atletika pro děti hravě – soutěž atletických přípravek

Český atletický svaz si pro své oddíly a kluby připravil  SOUTĚŽ ATLETICKÝCH PŘÍPRAVEK ! Pojď si s námi zasportovat a vybojovat patrona na tréninku nebo účast celého družstva na MČR dospělých!

Podívej se na video k soutěži ZDE

Soutěž probíhá: 25. 4. – 25. 5. 2022 a je určena pro přípravky z atletických oddílů a klubů. Počet dětí v jedné skupině je nejvíce 16 a nejméně 4.

Zapisování výsledků do sdílené tabulky, kterou obdrží trenéři přihlášených přípravek.

Celkové vítězné družstvo vyhraje den s patrony a atlety na MČR mužů a žen ve dnech 24. – 25. 6.2022, kde bude připraveno i mnoho zajímavých akcí.

Vítězné družstvo jednotlivé disciplíny se může těšit na společný trénink s patronem disciplíny.

Účastníci soutěže obdrží pro soutěž závodní kartičky, diplomy a medaile. Každý zapojený tým navíc získá štafetový kolík a drobné odměny pro závodníky.

Přihlášení do soutěže: termín do úterý 26.4., formulář ZDE

Patroni soutěže: Eliška Martínková, František Doubek, Eva Kubíčková

 

SOUTĚŽNÍ DISCIPLÍNY (podrobný popis disciplín naleznete níže na letáčcích v galerii):

Hod do pásma – úkolem dětí je trefit se do vymezeného pásma (5 x 5 m), jehož bližší okraj je ve vzdálenosti 7 metrů od odhodové čáry. Každé dítě hází 1x pravou a 1x levou rukou. Do tabulky zapíšete výsledný počet platných pokusů za družstvo.

 

Skokanská řada – z obručí postavíme řadu, kdy 3x se bude opakovat obruč pro P nohu a 3x pro L nohu + na závěr doskok na obě nohy do 2 obručí. Obruče rozestavte 25 cm od sebe. Závodí se formou štafety, kdy další z týmu startuje, jakmile předchozí skokan dopadne oběma nohama do závěrečných obručí. Měříme celkový čas týmu. Průměr obruče je 50 cm.  Obruče lze nahradit svázanými švihadly, nakreslenými kruhy křídou apod. Původní pozice obručí je vhodné vyznačit menšími kužely či značkami vedle (pro vrácení při případném posunu obruče)

 

Člunková štafeta s oběhem týmu – děti řadíme v depu uprostřed trati. Na trati umístíme dva styčné body. Závodník obíhá oba styčné body a předává štafetu v předávkovém území. Do tabulky zapíšete výsledný čas družstva.

 

Chůze- ve vzdálenosti 10 metrů od startovní čáry rozmístíme dle plánku kartičky s čísly 1 – 10 tak, aby čísla nebyla vidět. Cílem je sesbírat postupně kartičky od 1 do 10. Vychází první dítě a obrací jakoukoliv kartičku. Pokud obrátí kartu s číslem 1, vezme ji a jde zpět ke svému družstvu a vychází další, který hledá navazující číslo (2, 3…atd.). Pokud dítě obrátí nesprávnou kartičku, vrátí ji zpět na původní místo, vrací se zpět k družstvu a vychází další hledat správné číslo. Družstvo si smí radit, kde jsou jiná čísla. Zapíšeme celkový čas družstva, jakmile najdou všech 10 kartiček.

8. 3. 5. 10. 1.
2. 9. 6. 4. 7.

 

Doporučený harmonogram k soutěži:

22.4. Zahájení soutěže + přihlašování oddílů
25.-29.4. Nácvik a trénink disciplín (distribuce závodních karet do oddílů)
2.5. -25.5. Čas pro soutěžení
26.5. – 29.5. Vyhodnocení soutěže
30.5. – 17.6. Účast patronů na trénincích v oddílech
24.6. – 25.6. Účast nejlepšího družstva na MČR dospělých (den bude upřesněn)

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory