zpět na aktuality

Jak trénují oddíly v rámci soutěže přípravek?

Orlíci začali tento týden plnit  SOUTĚŽ ATLETICKÝCH PŘÍPRAVEK a dáváme za pravdu, že nejdříve je potřeba správně natrénovat. Hodit míček do velikého čtverce pravou rukou – to nám docela jde, ale hodit levou, to už je problém:-). Skákat na rychlost po jedné noze a pak po druhé, to je taky dřina. Při běžecké štafetě jsou orlíci nejhlučnější, protože povzbuzování nemá meze. Zatím je to trénink, ale nám trenérům to připadá, že jsou na MČR a povzbuzují dospělácké atletické vzory. A naše oblíbená disciplína – chůze, ta nám jde, ale dělá nám problémy hledat správné kartičky. No my orlíci, jako správní sportovci se nevzdáváme, trénujeme a pilujeme….. Náš sen, že přijede k nám na trénink chodkyně Eliška Martinková se nesmí rozplynout:-)
Dnes jsme „vyzkoušely“ (my trenérky :-)) s dětmi první dvě disciplíny Soutěže pro přípravky.
Zatím jsme improvizovaly, co se týká soutěžních pomůcek. Skokanskou řadu jsme zatím zkoušely na žebříčku a hod do pásma jsme odkrokovaly a vyznačily kužely a provazy. Děti – ročník 2015 a 2016 se opravdu snažily a moc jim to šlo!
Už pilně trénujeme skoky, hody i člunkový štafetový běh :-)), jen tu rychlochůzi si musíme kouskovat po soustech, jednou jsme ji zkoušeli intenzivně… a druhý den jsem se nemohla hnout v kříži!😂 Je to úplně jiný pohyb :-), ale fajn změna a děti to moc baví.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory