zpět na aktuality

Atletika pro děti v Lounech

Atletika pro děti zavítala do Ústeckého kraje! Dopoledního i odpoledního programu se zúčastnilo na 500 dětí. Děkujeme :-))))

Projekt Atletika pro děti stále nabírá na popularitě, a tak se snaží cestovat napříč Českou republikou. V tomto týdnu zavítá do Loun v Ústeckém kraji.

Atletika pro děti přicestuje se svým týmem ve čtvrtek 19. května na školní atletický stadion ZŠ Přemyslovců. Na malé sportovce čeká bohatý program. Dopoledne bude vyhrazeno pro děti z mateřské a základní školy a odpoledne je určeno pro děti z oddílu a pro veřejnost. Chybět samozřejmě nebude ani oblíbený maskot Atík.

Děti obdrží závodní kartičky a čeká na ně dohromady osm disciplín v běhu, hodu a skoku. Mohou si tak vyzkoušet tradiční disciplíny dětské atletiky. Za jejich snahu je pak čeká drobná odměna.

Kromě Atíka, je velkým lákadlem také přítomnost českého překážkářského rekordmana a halového mistra Evropy a dvojnásobného bronzového medailisty z halových evropských šampionátů Petra Svobody, který se zúčastní dopoledního programu mezi 10 a 12 hodinou a bude v rámci autogramiády rozdávat své podpisy. „Rád bych všechny pozval na Atletiku pro děti v Lounech. Věřím, že si užijeme krásnou atmosféru, aby se dětem tento den zaryl do paměti, jako se to stalo mě, když jsem byl malý a seznámil se s královnou sportu. Tehdy mě atmosféra atletických závodů naprosto pohltila a drží mě to doteď. Věřím, že tento sport může oslovit i vaše děti,“ vzkazuje.

Video z celé akce ZDE

Atletika pro děti se pak do Ústeckého kraje vrátí po letních prázdninách, kdy ve čtvrtek 15. září zavítá na atletický stadion v Kadani. Obě akce proběhnou díky podpoře vedení Ústeckého kraje.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory