zpět na aktuality

Soustředění Orlíků 2022 aneb „Jak je krásně na Orlovně“

První prázdninový týden je za námi, což znamená, že i příměstské soustředění orlíků už je minulostí. „Když se podaří, co se dařit má“…, zpívá se v písničce Michala Davida, kterou jsme si vybrali jako hymnu pro soustředění Orlíků 2022, aby si orlíci mohli zdokonalovat své pohybové schopnosti, ale i jiné vědomosti a zručnosti.

Téma našeho soustředění „Na skok do minulosti“ bylo z počátku celkem tajemné pro naše malé orlíky, ale jak hodiny a dny soustředění běžely, přicházeli aktivitám z této doby na chuť.  Soustředění začalo přivítáním, sestavením družstev, vymýšlením jejich názvů: Panáci, Céčka, Mičudy, Rubikovky a výrobou cvičebního trička. Cvičební úbor – bílé tričko, modré či červené trenky – se dětem teda vůbec nezamlouval, ale krásně nabarvený, to už šlo. A tak to začalo….!

Vedoucí se orlíkům snažili oživit spoustu aktivit, které byly pro jejich rodiče a prarodiče běžnou součástí školního života. Kromě pořádných atletických tréninků, zažili každý den nácvik spartakiády, učili se mnoho her, které už upadají v zapomnění, hráli kuličky, blechy, skákali gumu, skládali papírové parníky, solničky, lodičky, žabičky, skákali panáka, hráli školku s míčem nebo se švihadlem, vyráběli luky a šípy nebo větrníky a přitom se na ně usmívalo červencové kulaťoučké sluníčko.

Moc děkujeme za krásný report ze soustředění Orlíkům a těšíme se na další zprávy i z jiných oddílů!

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory