zpět na aktuality

Pohybová gramotnost – Zdravá a bezpečná výživa a zdravý pohyb 2022

I v letošním roce navážeme na úspěšnou spolupráci s  Ministerstvem zemědělství v rámci projektu Pohybové gramotnosti – Pravidelný pohyb a zdravá výživa. Projekt je oproti loňskému roku rozšířen o workshopy v oddílech.

Aktivní část zastupuje 8 vybraných oddílů a klubů, které uspořádají odpolední sportovní akci, jejíž součástí bude i prezentace zdravé stravy a bezpečnosti potravin. Cílem této aktivní části je propojení pohybu a zdravé části a společné sportování rodičů s dětmi. Celkový očekávaný počet účastníků je cca 1600 osob.

V letošním roce se zapojí oddíly: Sparta Praha 4, TJ Spartak Třebíč, Atletika Pelhřimov, Atletika Chrudim, TJ Svitavy, Atletika Poruba, Atletika Benešov a TJ Sokol Opava.

Pravidelnou část zastoupí workshopy ve vybraných 15 oddílech a klubech, kde dojde k propojení sportování a diskuze na téma zdravé stravy a sportování. Předpokládaný počet účastníků je cca 880 osob.

Zapojené oddíly: Triatlet Karlovy Vary, TJ Lokomotiva Břeclav, AC Rumburk, Atletika Vlašim, AC Mladá Boleslav, AK Zlín, TJ Baník Stříbro, ASK Dipoli, AK AHA Vyškov, TJ Sokol Jaroměř, TJ VS Tábor, USK Provod Ústí nad Labem, TJ Lokomotiva Veselí nad Lužnicí, SK ZŠ Jeseniova Praha.

V rámci projektu je zpracována metodická brožurka, která obsahuje 3 části:

  • část Atletické rozcvičení
  • část Hry a hrátky
  • část Strava jako součást sportovních aktivit na tréninku, závodech a soustředěních

První oddílová akce proběhne v Třebíči dne 30. 8. 2022. Za dětmi a rodiči dorazí patronka projektu Irena Gillarová 🙂

První workshop se uskuteční 12.8. ve Vyškově 🙂

 

 

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory