zpět na aktuality

Pohyb a zdravá strava v Třebíči!

První z plánovaných sportovních akcí pro veřejnost v rámci společného projektu ČAS a ministerstva zemědělství se uskutečnila v úterý 30.8. na atletickém stadionu v Třebíči. Atletický oddíl TJ Spartak Třebíč připravil pro malé atlety se svými rodiči bohatý sportovní program doplněný o drobné zdravé pohoštění, které z větší části poskytly menší místní firmy – Kozí farma Ratibořice, Datlové pokušení Stařeč, Zeleninové skleníky Kožichovice či firma EMCO müsli.

Malí sportovci a jejich rodiče přivítala česká reprezentantka v běhu na 100 m překážek Helena Jiranová, která se všemi absolvovala rozcvičku a pak si s ní zájemci mohli proběhnout padesátimetrovou trať s překážkami. Na dalších stanovištích potom probíhal hod různými druhy oštěpu – od závodních přes molitanové až po bambusové tyče, překážkové dráhy v různých podobách pro větší i menší, skokanské stanoviště se skokem z místa i klasickým skokem dalekým a skákání přes švihadlo nejrůznějšími způsoby. Zájemcům byli po celou dobu k dispozici atletičtí trenéři  a mohli tak získat informace o fungování oddílu či jednotlivých tréninkových skupin. Závěr celé akce pak obstaraly oblíbené štafety, kdy společně běželi rodiče i jejich děti.

Celé slunečné odpoledne se neslo v příjemné sportovní atmosféře a drobné odměny od ČASu, podepsané kartičky od Heleny Jiranové a již zmíněné občerstvení podtrhlo tuto vydařenou akci.

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory