zpět na aktuality

První akce s Atletikou pro děti v Duchcově!

První vydařená akce Atletiky pro děti v Ústeckém kraji👏
Ve středu 3.5. 2023 se tým atletiky společně s Atíkem vydal do ústeckého Duchcova. Krásný atletický stadion na kraji města nás přivítal do slunečného počasí a my mohli tak ukázat nejenom nové stany Atletiky pro děti hravě, ale i náš Atík má konečně nový „úbor“ :-))))
Pro děti jsme si připravili celkem 8 atletických disciplín. Čekal je slalomový a překážkový běh, skok z místa a boční přeskoky a na závěr si mohly vyzkoušet hod pěnovým oštěpem nebo hod raketkou na cíl. Všichni účastníci si kromě zápisových závodních kartiček odnesli i dáreček v podobě frisbee, náramků nebo joja a podepsanou kartičku s naším atletem Petrem Frydrychem.
A jak celý den probíhal? Přikládám zprávu z oddílu:
Účelem bylo děti rozhýbat a ukázat jim že sport není jen dřina😲🏋️‍♂️🏃‍♂️. Na děti z různých školek a škol čekalo mnoho disciplín, ve kterých mohly otestovat svoji zdatnost, ale šlo samozřejmě hlavně o to, aby si to užily. Na akci zavítal náš bývalý elitní oštěpař Petr Frydrych, který kromě rozdávání fotek či autogramů rozdával i cenné rady a vyzkoušel si pár disciplín😲😍.Celou dobu jim dělal společnost maskot Atík, který si také vyzkoušel všechny disciplíny a zazávodil si i s dětmi. Na každého potom čekala odměna v cíli za splnění všech stanovišť, o která se starali naši atleti/ky a mohli tak opět vyzkoušet, jaké je to pracovat s dětmi🤩🐣. Na akci se přišla podívat také ředitelka @gspsduchcov, jehož mnoho žáků asistovalo dětem na stanovištích😄. Děkujeme moc za možnost pořádat u nás tuto akci a doufáme, že to nebyla poslední😁💪🏻.

 

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory