zpět na aktuality

Štafetový pohár s Atletikou pro děti

Benešov byl ve čtvrtek 25.5. hostitelem jubilejního desátého republikového finále Štafetového poháru, kde se pod dohledem patronky Terezy Petržilkové radovali z vítězství žáci a žákyně ZŠ Na Výsluní z Brandýsa nad Labem.

Základní škola na Výsluní z Brandýsa nad Labem se získala vítězství naprosto zaslouženě, jelikož vybojovala dílčí prvenství ve všech třech dílčích štafetách, ze kterých se pak skládal celkový čas, který určoval nového majitele Štafetového poháru. Velmi solidní základ položili už ti nejmladší, tedy štafeta na 8×100 metrů žáků 1. – 3. tříd, kde byli brandýští nejrychlejší ze všech v čase 2:06.44. Další pořadí obstaraly ZŠ Zborovská v Táboře za 2:08.14 a Základní škola Sportovní Uherské Hradiště (2:08.79).

Další náskok si reprezentanti ZŠ na Výsluní vytvořili ve štafetě na 8×100 metrů žáků 4. a 5. tříd. Ani zde nenašli přemožitele v čase 1:57.38. I zde byly druzí nejrychlejší atleti a atletky ze ZŠ Zborovské v Táboře, a to za 1:58.11. Dílčí bronzovou pozici pak brali reprezentanti Základní školy Heyrovského z Olomouce za 1:58.11.

Definitivní rozhodnutí pak přišlo ve štafetě na 8×200 metrů. I zde proběhla cílem jako první ZŠ na Výsluní v čase 4:19:24. Stříbrnou pozici pojistili atleti a atletky z Tábora (4:20.54) a třetí doběhly atletické naděje ze ZŠ Sportovní v Uherském Hradišti.

Vzhledem k průběhu celého klání nebylo pochyb o tom, že vítězi desátého ročníku Štafetového poháru se stanou reprezentanti Základní školy Na Výsluní v Brandýsu nad Labem. Jejich vítězný součet časů činil 8:23.06. Stříbro vybojovala ZŠ Zborovská z Tábora za 8:26.69, která se vrací na stupně vítězů po čtyřech letech. Na bronzový stupínek vystoupali obhájci loňského vítězství ZŠ Sportovní v Uherském Hradišti (8:30.93).

Na celé klání bedlivě dohlížela patronka letošního ročníku čtvrtkařka Tereza Petržilková. Pátá žena nedávného halového mistrovství Evropy v Istanbulu se s mladými atlety rozcvičila a při samotných závodech povzbuzovala. Následně s úsměvem rozdávala podpisy a předávala medaile. Autor textu: Petr Jelínek, ČAS

Součástí dopoledního klání základních škol byla i Atletika pro děti. Pro děti byly přichystány v pauze atletické disciplíny. Odměnou jim byly plážové míče a jiné drobné odměny.

 

Generální partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory